Trojanec zbrkal računalnik

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In to tako, da mi ob iskanju pojma v googlu ali bingu, v firefoxu ali IE, pokaže prave rezultate, ob kliku na njih pa uturi neko svojo stran (ki to ni to).
Zdaj po brskanju vsega mogočega ugotavljam , da sem najverjetneje fasal Win32.Meredrop, ki po aktivaciji na računalnik pošlje še kup drugih trojancev. Vsi možni programi odkrijejo te trojance in jih očistijo, problem je, ker se očitno aktivirajo ob aktiviranju iskanja v Googlu, kar pomeni, da mora biti neka zbrka v registru, ki je noben antivirusni in antimalware program ne najde, niti deinštalacije in čiščenje nastavitev brskalnikov, niti preusmerjanje prometa preko drugih DNS serverjev.

Kaj zdaj? Formatiral ravno ne bi rad, saj je sicer delo z računalnikom normalno, ampak se bojim, da se lahko stanje poslabša. Pomoč na internetu je blesava (torej navodila v stilu updataj te in te programe in naredi full-scan), najbrž pa rabim samo spremeniti kako nastavitev v registru ali kje drugje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Žal je okužba stara že en čas, samo sem jo šele zdaj ugotovil. Verjetno je bilo krivo, ker predolgo časa nisem imel inštaliranega AV-softwara (nekaj dni) in potem je prišel nekje od nekod. Obnovitvenih točk nimam več, pa najbrž niti ne bi pomagalo, glede na napisano iz interneta, se ta hudič skriva ravno tam. Sem že vse možno prečital o tem virusu, žal tvoj link spada v kategorijo že videno.

Ne morem verjeti, da kljub večkratnemu čiščenju z en kup programi sistem nikakor ni spucan oz. da katerikoli program ne preveri registra, kaj počne.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res čudno, da ti še vedno preusmeri na druge strani, glede na to, da so ti AV programi počistili komp.

Lahko probaš še zagnat windows setup in izbereš recovery. Pa še en ukaz obstaja, ki ti obnovi vse windows datoteke, ampak se nikakor ne morem spomnit kaj je treba napisat...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
AV poženi s CD-ja.

Če nimaš nobenga poguglaj ali povej, pa bom jaz.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vidiš, se nisem niti spomnil na to. Zgleda BitDefender še najboljši glede tega, bom pa poročal v ponedeljek (gre se za službeni računalnik, upam da nisem česa po mreži razširil)

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Da ne odpiram nove teme bom kr tule uprašu:

Po zagonu Search & Destroy mi je zaznal Trojanca in laptop se mi je ugasnu
rolleyes-1.gif

Ob ponovnem zagonu se mi prižge
Windows could not start because the following file ia missing or corrupt: WINDOWS system32 conig SYSTEM Yuo can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-ROM Select "r" at the first screen to start repair.

Zdej pa nastane prva težava ker naimam orginalnega CD-ja in me zanima če je imel kdo tako težavo pa kako jo rešiti da rešim podatke na compu
confused-1.gif

Please help
frown-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sesut imaš register. Najbolje, da poženeš računalnik s kakim Linux boot CD-jem, skopiraš podatke na ključ ali zunanji disk in windowse ponovno naložiš.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa samo v primeru, da prvo spucaš računalnik, ampak tudi če boš šel obnavljat s CD-jem je velika verjetnost, da ne bo delalo vse v redu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Se prav da tud če dam not CD z org. Windowsi zadeve ni možno zrihtat?

CD z originalnimi Windowsi bi ti postavil osnovni register. Računalnik bi sicer lahko zagnal, programi pa v glavnem ne bi delovali