Trio pkat pri T2ju?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Zanima me kako se vam obnese Trio paket T2, torej Internet, TV in telefon??

Mi smo naročili optiko 10/10, telefon (št. ostane ista) in dva tvja?

Bomo kakšne frke s preobrenitvijo prenosa podatkov, če bo lavfala optika na polno, pa še dva teveja in telefon???

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Ma kje... Vse lavfa brez problema in zelo zanesljivo...
wink-1.gif
Govorim iz lastnih izkušenj... Resnično.

Evo, situacija izped parih minut: fotr v dnevni gleda TV in čaka na poročila, mlajši brat v sobi gleda ESPN, matka se nekaj po telefonu dogovarja, jest pa teb tle odgovarjam pa en film dol vlečem...
grin1.gif

Pri nas dela vse tako kot mora.
aplauz.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Bomo kakšne frke s preobrenitvijo prenosa podatkov, če bo lavfala optika na polno, pa še dva teveja in telefon???
To je tak kot če bi vprašal "Imam avtobus, ponavadi se voziva z ženo. Jutri nameravava še otroka zraven vzet. A bo avtobus preobremenjen ?"
wink-1.gif

"lavfala optika na polno"
Ne bo ti nikoli, še vsaj 5 let, laufala optika na polno.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Tako je, pri optiki res ni težav s preobremenjenostjo. Zadnje čase so izginili še kvadratki s tv slike.
smile-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Aha. hvala.
Kako pa bo s cenami v prihodnje? Po izračunih dobiš več robe za manj denarcev v primerjavi s Telekomom...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako pa bo z delnicami v prihodnje ?
Rad bi kupil take, katerih vrednost se bo kmalu podvojila.

(odgovor leži v kristalni krogli)
Če kdo ima kake insajderske informacije... pa so najbrž tajne
wink-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Aha. hvala.
Kako pa bo s cenami v prihodnje? Po izračunih dobiš več robe za manj denarcev v primerjavi s Telekomom...

to je zdaj relativno. jaz mam 38€ za komplet (20Mbit) pri telekomu
zmaga.gif

se mi zdi da je programska shema boljsa na telekomu, slika pa boljsa na T2 (vendar bodo tudi siolovci enkrat odprli pipico ko bo dovolj ljudi na optiki in posledicno se bo slika izboljsala, zaradi bakra je bitrate namrec prenizek
crazy1.gif
)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:(vendar bodo tudi siolovci enkrat odprli pipico ko bo dovolj ljudi na optiki in posledicno se bo slika izboljsala, zaradi bakra je bitrate namrec prenizek
crazy1.gif
)
A bo ločen bitrate za "bakrovce" in "optike" ?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Hotel sem reči (za tiste ki niste popolnoma razumeli vpr.), da bodo prej ali slej tudi oni povečali ceno storitev, ker ne vem zakaj bi oni vztrajali pri tako nizkih cenah napram Telekomu. To je začetniški trik, da privabijo čim več strank, potem pa bodo počasi dvigovali od interneta do naročnine telefona ipd.
confused-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
se mi zdi da je programska shema boljsa na telekomu, slika pa boljsa na T2 (vendar bodo tudi siolovci enkrat odprli pipico ko bo dovolj ljudi na optiki in posledicno se bo slika izboljsala, zaradi bakra je bitrate namrec prenizek
crazy1.gif
)

T-2 ima tudi na bakru boljšo sliko, ker ne kompresira podatkov... Le poglej si koliko megabitov za delovanje porabi TV na TS in koliko na T-2 pa hitro prideš do zaključka... Razlika je občutna..

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
tudi t2 kompresira sliko... t2 uporablja VBR in s tem mal vecjo pasovno sirino, sioltv pa CBR konstantno na 4mbitih. saj pravim... na optiki bi lahko komot uporabljali drugo shemo ali kaj podobnega ter odprli pipico. saj enkrat bo, se ne sekiram.

pravim samo, da je celoten komplet (ce hoces 20Mbit) na siol boljsi in cenejsi kot t2, kar se optike tice

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
T-2 ima povprečno streame na 6.5 mega, s tem da gre v špicah tja do 7.8 mega. Pri nekaterih kanalih so te vrednosti tudi nižje, ker pač tako pride s satelita. Kompresiranja NI, ker destruktivno vpliva na kvaliteto slike.

Še enkrat, povem naglas, za poceni vrste v zadnjih sedežih: KOMPRESIRANJA NI. Pri T-2 že ne!
cool-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no, pol pac ni... mam priliko videt obojno in ma t2 res, pazi to... malenkost... boljso sliko. programska shema je pa slabsa...

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
NavadniNimad: pravilno se napise da T-2 ne kompresira dodatno. Je pa ze v osnovi stream krepko kompresiran tako da je kvecjemu tvoje mnenje subjektivno.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: