Citat:
Uporabnik dsf pravi:
ker gotovo greš dol za prvomajske in nimaš časa naročit nove tretje tablice ti ostane samo dvoje. ali it v stroške dat tablice nazaj in vzet komplet treh novih tablic z novo cifro ali pa na karton namalat kolikor toliko verodostojno tablico, pa bo mir.....
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Pa za tretjo tabllico menda rabiš v homologacijskem kartončku vpisano vlečno napravo (kljuko). A to še drži?
Če vpis imaš, imaš najbrž tudi tretjo tablico, če vpisa nimaš, pa v parih dneh tudi homologirane kljuke z montažo + vpisa + kompleta treh tablic ne dobiš.
Ker s kartonasto tablico ne bi ravno k hrčkom ril, lahko samo rentaš avto s homologirano kljuko in tremi tablicami.
Citat:
(1) Kdor napravi krivo listino ali predrugači pravo listino z namenom, da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor krivo ali predrugačeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let.
(2) Poskus je kazniv.
(3) Kdor napravi krivo javno listino, oporoko, javno ali uradno knjigo ali kakšno drugo knjigo, ki se mora voditi na podlagi zakona, predrugači tako pravo listino ali kdor tako krivo ali predrugačeno listino spravi v obtok ali hrani z namenom uporabe ali jo uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do treh let.
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
na zadnja dva:
Problem je, da lahko naletiš na tečnega policaja in te ovadi zaradi ponarejanja uradne listine. Kajti tablica je uradna listina, KZ pa pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:
Pa za tretjo tabllico menda rabiš v homologacijskem kartončku vpisano vlečno napravo (kljuko). A to še drži?
Če vpis imaš, imaš najbrž tudi tretjo tablico, če vpisa nimaš, pa v parih dneh tudi homologirane kljuke z montažo + vpisa + kompleta treh tablic ne dobiš.
Ker s kartonasto tablico ne bi ravno k hrčkom ril, lahko samo rentaš avto s homologirano kljuko in tremi tablicami.
Prvič slišim za to. Ko sem nazadnje vzel 3 tablice, me referentka ni vprašala za homologacijski karton.
Omenjeno je veljalo samo kratek čas pred desetimi leti. Danes dobiš tri tablice če jih le hočeš , takrat pa sem moral na prejšnjem avtu delat komplet homologacijo za avto ker je bil letnik 93 in je bil kupljen pred uvedbo homologacij kljuko pa sem dal gor nekako 2002 ali 03Citat: