Tresenje

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
No..imam sledečo "težavo." Dogaja se mi kar pogosto, nazadnje včeraj zvečer..

Malo preden zaspim, oz že spim na pol, me strese - vrže v zrak - "spajtla"
bonk.gif

Ampak to zelo močno, včeraj me je vsaj ene 6-7x zapovrstjo tik preden sem padel v spanec .. Punca se kar prestraši zraven mene.

Ne prestrašim se v sanjah, da bi se potem zato tresel..

Kaj bi to lahko bilo? Verjetno, je povezano z živčevjem ali mišičevjem? Malo telovadim, ene 4x na teden, včasih 5x..morda je kaj povezano s tem.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.237
4.787
113
tudi meni se je to dogajalo, manj pogosto koker tebi, v enem obdobju po ene par krat na dan, sedaj pa že dolgo časa nič...
nič nisem spremenil vmes, vsaj ne da bi vele, bilo me je pa že malo strah če je kaj resnega... stil allive
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni se to zgodi precej poredko, običajno takrat, ko že začnem neke sanje, a v resnici še ne spim dovolj trdno - oz. sanjam buden, takrat ko sem zelo zmatran.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Tresenje celotnega telesa tik preden zaspiš je baje čisto normalen pojav.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Ewo enako dogaja, krneko brezvezno trzanje, nimam pojma zakaj... ;D

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.129
113
Te stvari se tudi meni dogajajo, ali padam in ko udarim ob tla močno trznem in se zbudim, včasih pa me tik preden zaspim cukne, ponavadi v nogi a se to redko dogaja. Me sploh ne moti. Najboljši je občutek, ko sanjaš, da letiš
smile-1.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.776
1.607
113
Iskajoč brata
Citat:
That's called Hypnic Jerk, and is normal.
------------------ ------------------------
The general consensus among researchers is that, as your muscles begin to slack and go into a restful state just as you are falling asleep; your brain senses these relaxation signals and misinterprets them, thinking you are falling down. The brain then sends signals to the muscles in your arms and legs in an attempt to jerk you back upright. This misinterpretation that takes place in your brain may also be responsible for the “falling” dreams that accompany the falling sensation. These “dreams” are not really normal dreams, as they are not produced from R.E.M sleep, but rather more like a daydream or hallucination in response to the body’s sensations.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Mene nekajkrat na mesec samo rukne pred spanjem, kot bi me na elektriko priklopil. Ponavadi samo 1x, takrat se ne spim trdno, niti ne sanjam.
Ne vem pa, a se je to dogajalo tudi pred poškodbo živcev v nogi. Ne spomnim se takega “skakanja “

Nazadnje urejeno:

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Spalne apneje se ljudje ne spomnijo, le zaspani so čez dan.

To "tresenje" pa je to kar je kajn napisal in je čisto normalna stvar

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
To se meni dogaja, ko gledam kak film pa včasih zasapim z odprtimi očmi al kaj jaz vem kaj, pa me kar strese in vrže v zrak

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Eh, to ni nič čudnega, človek je v teh časih pokonci cel dan in v "elementu", logično, da ko se zlekneš, se začnejo mišice sproščati in trzanje je sigurno povezano s tem.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

..mene sam strese po kkšnih sanjah in ko se takrat na hitr zbudim..drgač pa zaenkrat tok tok se to ne dogaja.

Pa še mal off topic....a se je že kdo od vas kar neankrat sredi dneva kdaj "resetiral" ?? jest kr tko pravim...se je že v družbi ene 2x različnima kolegoma zgodilo, ko smo stali in je sredi pogovora sam dol padu k klada, in v sekundi spet k sebi prišel, nobeden nič vedel kaj se je zgodilo in lepo vstal ter smo naprej pričal, ipd., (nobenemu nič slabo, trezni, nič utrujena pač kar naenkrat) oba nobenih zdravstvenih problemov ipd., še vedno živa.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: