Tresenje celega avta (armaturka, sedeži)

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zmontiral nove zimske gume, že 2x peljal na centriranje, ampak še vedno trese, prvič po centriranju je bila vožnja obupna, drugič že veliko bolje, toda še trese, prej sem imel tud zimske gor, stare in tega tresenja ni bilo, razen slabši oprijem na cesti, zaradi gum, to tresenje se je pojavilo ravno po montaži gum.
Vozim accenta starejši model.

Ali bo rešilo problem, če menjam vulkanizerja, kaj če so gume zanič?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ob dejstvu, da si v drugih temah iskan najcenejše gume od najcenejših...je žal to da so gume tako v ku....da jih ne bo moč scentrirati.

Torej kot so rekli že drugi...krive so gume.

Zdaj opcija je, da jih vrneš vulkanizerju (če si jih tak kupil) in nja ti da druge od drugo znamko, ki bo OK. Če pa si centriranje posebej plačal...si pa itak že na boljših gumah z zneskom.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To da so gume slabe razumem, ampak da mu avto že takoj trese, pa dvomim da je kriva samo slaba firma gume. Mater, okrogel kalup za vlivanje pa že imajo no.
grin1.gif

Lahko je bila slabo skladiščena in je jajčasta. Al pa naprava za centriranje ni scentrirana.
grin1.gif

A pa to ti trese samo eno gumo?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Tiste gume za tomovinkoviča lepo nesi nazaj in reči majstru da rabiš nekaj za osebno vozilo!
zmaga.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zadevo sem odpravil z zamenjavo vulkanizerja očitno je en navaden šalabajzr, nebi želel sedaj blatit servisa, ampak v Španu na Brezovici so mi ponovno centriral in je sedaj OK, lepo se pelje avto.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Samo da v dveh poskusih ne more scentrirat gum mora pa res bit talent (a slučajno pije?) ali pa imeti pokvarjeno centrirko!
stupid-1.gif

Pa če gume res tako trese 100% ni napaka samo v centriranju (razen če majster res pije pa je dal par dkg uteži na eno stran?!) ampak so tudi gume slabe.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kaj boš pa porekel na "zelo znano lj. tunning trgovino", ko so montirali nova platišča in nove najboljše gume....4 x ( štirikrat ) ?!.
smile-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Zadnjič sem videl nekaj kar zelo dvomim da bom še kdaj.

Na platiščih so bile uteži na sredini in to več kot 200g na vsaki
crazy1.gif
Avto tresel tako da več kot 80km/h če si se peljal ti je skoraj slabo ratalo.

Ni nujno vedno slabe gume / platišča, ampak dostrikrat so krivi vulkanizerji ker imajo slabe stroje in potem je rezlutat takšen kot je bil v tem primeru.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Če daš gumo s platiščem na os in zavrtiš, od oka lahko nacentriraš tudi doma vsaj toliko da ne trese kot traktor!
grims-1.gif
Ker gume sedaj pridejo že iz tovarne zelo kvalitetne in če imaš OK platišča ter upoštevaš "točko ventilčka" nimaš kaj veliko telovadit z utežmi.