Trenja v tem trenutku

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
A se mi sam zdi al se bo Lah-ova v solzah spokala iz studia?
Slak se mi zdi odličen-mal trd, neprijazen ampak jebiga.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tista familija, ki so jo prikazali kot reveže so pa pravi požeruhi. Šest jih je, če sem si prav zapomnil in glede na računice pojedo mesečno 80kg kruha in ene 100kg sadja, ostalega niti nisem računal ...
bonk.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
res grozljivka! kaj se gredo nekateri "požeruhi". kar pol kile kruha na dan bi pojedli!
rolleyes-1.gif

seveda jim poočitajmo, da si privoščijo tudi tri jabolka dnevno. groza.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jah, ne vem, ampak jest pospravim pol kg v treh dneh.

A, je to tista družina - 5 članov je, ne pa 6.
Bi jest rada videla tiste male pupike, če res čisto vsak dan pojedo 0,7 kg sadja...
(ker potem so tisti plakati v zdravstvenih domovih, ki žugajo, kako slabo jemo, čista laž).

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Sem videl samo rezultate ankete. 91% ljudi bi kupovalo manj. Bomo videli koliko manj gneče bo v trgovinah.
17758-icon_confused.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Eno je vsem tem revežem skupno, pa če bereš raznorazne iskrice ali gledaš TV, vsi so zaradi bolezni brezposelni in da so več kot preveč tolsti. Ne vem...
17758-icon_confused.gif

Maričo pa kar dobro masirajo, baba ves čas nekaj muti in bluzi v prazno, mafija trgovska...
10.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
V tej oddaji tok menjajo navedene podatke, da je že kar smešno. Pri familiji dobi fotr 600€, mama je pa brezposelna (če sem si prav zapomnu), tako da jim ni glih lahko, če majo tri šolo obvezne otroke...

Slak pa že skos operira z:
-3€ dobi kmet
-1€ dobi predelovalec
-ostalo trgovina

Ampak mu je predelovalec lepo povedal, da je v tem 3€/kg, ki odkupi od kmeta vštete pol krave s kostmi in ne kos "čistega" mesa za kar so navedl ceno.

Pa še to mi je bedno glede "trgovke". Ona govori o 3% čistega profita. Normalno, da imajo mal profita, če pa skos vlagajo v širjenje trgovine. Neumni bi bili, če bi prikazali veliko profita. To je isto, da imam jaz dobro plačo in si kupim novo stanovanje, nov avto, imam super počitnice (stroški) in se mi vrednost mojega premoženja nasplošno zelo povečuje, na koncu pa rečem, da sem uspel v celem letu privarčevat 2000€ (profit). Mislim takšno sprenevedanje, da bi ji dal kr en focn.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Spet sva na isti valovni.
wink-1.gif

Širjenje teh trgovin mi je....noro! Tolk investirajo pa cela slo je že dolgo zasičena, napadajo balkan tud OK, ampak....bomo kdaj Slovenski potrošniki meli kaj od bogatenja merkatorja? Bodo prodajalke dobile kaj več denarja?

Itak se mora širjenje enkrat vstavit, ker merkator v npr. Nemčiji nima kaj delat.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
....bomo kdaj Slovenski potrošniki meli kaj od bogatenja merkatorja? Bodo prodajalke dobile kaj več denarja?
Vse dokler bo nakupovanje del rekreacije povprečnega Slovenca, se to ne bi zgodilo. Jaz sem že prešel na nakupe v Lidlu in Hoferju (v Mercu kupujem le še malico, ker mi je le-ta najbližji). Po začetni skeptičnosti sem spoznal tudi njihove izdelke, za katere lahko rečem, da so vsaj tako dobri kot izdelki iz "naših" trgovin, marsikateri pa celo boljši. Še najbolj pa me navdušijo na blagajni, kjer ti tako hitro poskenira izdelke, da ne utegneš sproti metati v voziček, v trojčku pa so blagajničarke take, kot da jih nosi luna. Ni čudnega, da imajo dolge vrste.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
O tem sva glih z mojo učer debatirala. Zakaj ni nikjer več tistih diskontov, kjer so bile samo manjše hale in blago na paletah (kot nekakšno skladišče). Nobene finoče, nobenega preseravanja. Npr. še malo bolj "primitiven" Hofer ampak z istimi slovenskimi proizvodi, ki smo jih najbolj navajeni v večjih količinah (da lahko kupiš samo platoje in pack-e) in ceneje. Stroški bi bili smešno nizki proti tem luksuznim kompleksom. Če ne drugega imaš bazo 500k ljudi, ki bi kupovala pri tebi.

Ker trajne stvari lahko kupuješ na zalogo in tem 500k ljudem konc mesca 40€ prihranka ni malo (10% njihovih dohodkov).

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Jaz sem že prešel na nakupe v Lidlu in Hoferju .Po začetni skeptičnosti sem spoznal tudi njihove izdelke, za katere lahko rečem, da so vsaj tako dobri kot izdelki iz "naših" trgovin, marsikateri pa celo boljši.

Če ni preveč OFF: Kaj pa priporočaš iz teh trgovin?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
že prej sem hodil nakupovat a hoferja v avstriji ko sem bil v nemčiji sem bil v lidlnu al pa aldiju že dolgo ne podpiram več velikih 3! Nisem neki veiik zapravljalec pa tut veliki 3 je se ne sekirajo preveč če mene ni, če pa se navade spremenijo pri več ljudeh pa bodo s svojimi krediti tenko piskali! Še reklamne akcije bodo da boš samo prišel v trgovino! Če bi bili naši izdelki tako kakovostvni in naše trgovine tako konkurenčne zakaj samo na balkan prodirajo pa še tisto bolj v Srbijo? Zakaj mesno predelovalna industrija ne izvaža več v evropo ko bi pa lahko zaradi višjih evropskih cen kovali samo dobičke?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Odgovor je enostaven:
Naše velecenjene trgovce (SPAR, TUŠ in Mercator) ter domačo živilsko industrijo v marsičem posekajo že nizko cenovni ponudniki Hofer in Lidl. To veliko pove o "slovenski kakovosti".

Jaz nanjo ne trzam in sedaj že več kot 90% mesečne nabave opravim v Lidlu. Roba mi je celo bolj všeč, marsikdaj najdem stvari, ki jih v velecenjenem trojčku nisem še nikoli videl. Blagajne so hitre, učinkovite, dovolj je parkirišč, trgovine so precej urejene, cene pa nižje. 10% preostalih nakupov konča v SPAR.

Pravzaprav sem zelo zadovoljen. Včasih smo v trgovinah pustili tam okoli 500 EUR mesečno. Preprosto ob sobotnem nakupu iz Merca nisi prišel brez računa za 100 EUR. Potem pa še kdaj čez teden in si tam...
V Lidlu pridem skozi za kakšnih 40 EUR manj, pa nič ne krčim obsega nabavljenih artiklov.

Zdaj si pa izračunajte, koliko se lahko to pozna na letni ravni. Zaradi spremembe trgovca bom letos prihranil toliko, da imam iz tega pokrite vse stroške dvotedenskega poletnega dopusta za tri ljudi.

Skratka, Mercator, SPAR in TUŠ me ne vidijo več. Pa če se postavijo na glavo. Pri meni so izgubili vse spoštovanje in zaupanje. Poleg tega mi gre na bruhanje, ko slišim, koliko plačajo tlačane za blagajnami v Tušu. Ljudje se mi smilijo. Dobesedno.
Saj ne morejo delati hitreje in z več veselja, če skoraj vsak, ki pride mimo blagajne za tisto robo zmeče petino njihove mesečne plače. V desetih minutah pokasirajo toliko, kot one dobijo za celomesečno delo. Zelo stimulativno, ni kaj.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.940
113
Tist ki je hotel vedet kaj priporočam pri Hoferju:
- jogurti (obvezno)
- čokoladno mleko (obvezno)
- moka za peko kruga, (obvezno)
- keksi (obvezno)
- čokolade (obvezno)
- rolade (včasih)
- sokovi ((obvezno)
- sadje (obvezno)
- hrenovke (včasih)
- kakšen suhomesni izdelek (časih)
- kompoti (velikokrat)
- večkrat je v akciji kaka posteljnina, ki je btw relativno kavalitetna
- pa na koncu še rože za britof.

Pa recimo kupil sem vrtno garnituro, ki je bila polovico cenejša kot v Rutarju, vendar povsem enake izdelave. Še danes pridno posedavamo na terasi.

Nazadnje urejeno:

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
jaz tudi kupujem večino v Hofer/Lidl, kakšno malenkost pa še v Sparu. Mercator me ne vidi več.

se spomnim, ko sem pred 20 leti prihajal iz Nemčije, so sosedje malodane stali v vrsti, ko si jim prinesel kakšen izdelek iz Aldija (=Hofer). sedaj pa so kar naenkrat vsi tisti izdelki nekakovostni? taisti sosedje sedaj vihajo nos nad "nekakovostnim" Hoferjem.

povprečna no name znamka, delana za Hofer, je za moj pojem boljša (pa seveda cenejša) kot huda blagovna znamka, ki je delana za balkan, kamor nas uvrščajo proizvajalci. sicer pa tisto "no name" znamko v resnici v evropi kupi miljone ljudi in je to no name znamka le za nas.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Tist ki je hotel vedet kaj priporočam pri Hoferju:
- jogurti (obvezno)
- čokoladno mleko (obvezno)
- moka za peko kruga, (obvezno)
- keksi (obvezno)
- čokolade (obvezno)
- rolade (včasih)
- sokovi ((obvezno)
- sadje (obvezno)
- hrenovke (včasih)
- kakšen suhomesni izdelek (časih)
- kompoti (velikokrat)
- večkrat je v akciji kaka posteljnina, ki je btw relativno kavalitetna
- pa na koncu še rože za britof

Dodajam še:

- mleko
- kislo in sladko smetano
- sladoled
- kavo v zrnih
- bio sadje
- žlahtne sire (Camembert, Brie itd)
- meso (mleto, svinjski steaki, brazilska govedina, jagnjetina, losos)
- Mineralna voda (Pannon ali nekaj takšnega)
- Pečen kruh
- Pivo (nekatere vrste)
- Pripomočki za higieno (razni mokri robčki, palčke za ušesa, WC papir itd)
- Splača se pobrskati po skrinjah z zmrznjenimi izdelki. Včasih se najde kaj prav posebnega ker ponudbo ves čas po malem spreminjajo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
jaz tudi kupujem večino v Hofer/Lidl, kakšno malenkost pa še v Sparu. Mercator me ne vidi več.

se spomnim, ko sem pred 20 leti prihajal iz Nemčije, so sosedje malodane stali v vrsti, ko si jim prinesel kakšen izdelek iz Aldija (=Hofer). sedaj pa so kar naenkrat vsi tisti izdelki nekakovostni? taisti sosedje sedaj vihajo nos nad "nekakovostnim" Hoferjem.

povprečna no name znamka, delana za Hofer, je za moj pojem boljša (pa seveda cenejša) kot huda blagovna znamka, ki je delana za balkan, kamor nas uvrščajo proizvajalci. sicer pa tisto "no name" znamko v resnici v evropi kupi miljone ljudi in je to no name znamka le za nas.

Pa tudi razlog nizkih cen je jasen: nizki režijski stroški Hoferja in Lidla, standardizirane trgovine (ni raznih Elect in stroškov arhitektov ipd), nabave izdelkov v milijonskih količinah in s tem doseganje učinka pri nabavnih cenah, manjši nabor izdelkov, kot je hipermarketih, a je nabor vseeno zelo premišljen in zadošča veliki večini nakupnih potreb.

Menim, da bo Lidlu in Hoferju šlo čedalje bolje ker bodo ljudje zaradi krize iskali cenejše nakupe ter malce pozabili na predsodke, ki so jih nekateri vbili v glavo ljudem. Kdo stoji za produkcijo predsodkov si lahko le mislimo
smile-1.gif

Naši "premium" ponudniki pa se bodo že znašli. Ali pa tudi ne. Vseeno mi je. Verjamem pa, da je lažje bluziti o "visokokakovostni ponudbi", ki ti omogoča višje marže in absolutni zaslužek na enoto izdelka. Treba je le poskrbeti za ustrezen imidž pa ljudje verjamejo vse, kar slišijo.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Jaz bi definitivno kupovala v Lidlu, Hoferju ali Sparu, tako pa imam na dosegu roke samo klinčev Mečkator, ki ima pa take cene, da mesečno pustim tam okoli 300 evrov (za eno osebo!). Nakupa pod 20 evrov ni (pa ne kupujem kaviarja, jastoga ipd.), zelenjava in sadje sta katastrofa, se pa tudi požvižgam na slovensko kakovost. Kdo še sploh nasede temu SQ crapu?? Prodajalci se mi zdijo izpod kritike povsod, ampak posebno motivirani najbrž niso s svojimi plačicami v višini moje mesečne porabe pri njih. Lidl v vsako vas!
tongue-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To je to. Trije veliki obvladujejo trg, ponekod pa celo en sam.
Ti bom dal konkreten primer: Bovec.

Če je kdo iz Bovca na tem forumu naj opiše, kako izgleda trgovska dejavnost v tem kraju in kje sploh lahko kupujejo (do nedavnega, ko se je še nekaj malega odprlo).