Odgovor je enostaven:
Naše velecenjene trgovce (SPAR, TUŠ in Mercator) ter domačo živilsko industrijo v marsičem posekajo že nizko cenovni ponudniki Hofer in Lidl. To veliko pove o "slovenski kakovosti".
Jaz nanjo ne trzam in sedaj že več kot 90% mesečne nabave opravim v Lidlu. Roba mi je celo bolj všeč, marsikdaj najdem stvari, ki jih v velecenjenem trojčku nisem še nikoli videl. Blagajne so hitre, učinkovite, dovolj je parkirišč, trgovine so precej urejene, cene pa nižje. 10% preostalih nakupov konča v SPAR.
Pravzaprav sem zelo zadovoljen. Včasih smo v trgovinah pustili tam okoli 500 EUR mesečno. Preprosto ob sobotnem nakupu iz Merca nisi prišel brez računa za 100 EUR. Potem pa še kdaj čez teden in si tam...
V Lidlu pridem skozi za kakšnih 40 EUR manj, pa nič ne krčim obsega nabavljenih artiklov.
Zdaj si pa izračunajte, koliko se lahko to pozna na letni ravni. Zaradi spremembe trgovca bom letos prihranil toliko, da imam iz tega pokrite vse stroške dvotedenskega poletnega dopusta za tri ljudi.
Skratka, Mercator, SPAR in TUŠ me ne vidijo več. Pa če se postavijo na glavo. Pri meni so izgubili vse spoštovanje in zaupanje. Poleg tega mi gre na bruhanje, ko slišim, koliko plačajo tlačane za blagajnami v Tušu. Ljudje se mi smilijo. Dobesedno.
Saj ne morejo delati hitreje in z več veselja, če skoraj vsak, ki pride mimo blagajne za tisto robo zmeče petino njihove mesečne plače. V desetih minutah pokasirajo toliko, kot one dobijo za celomesečno delo. Zelo stimulativno, ni kaj.