Trening

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Pozdravljeni,

po dolgem casu se imam spet namen rekreirat. Glavni namen je, da bi dobil gor kako kilo. Trenutno sem pri 180cm/ 66kg. ( vaje z utezmi, vaje z lastno tezo itd. ) Rad pa bi se tudi ukvarjal s tekom. Naprimer, da bi bil sposoben preteci 10km pod eno uro. Zdaj vem, da se vaje za misicno maso in kardio vadba nekako izkljucujeta. Vseeno me zanima ce ima kdo kak nasvet, predlog.

Hvala in LP

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Naprimer, da bi bil sposoben preteci 10km pod eno uro. Zdaj vem, da se vaje za misicno maso in kardio vadba nekako izkljucujeta.
Zakaj pa, da bi se? Med tekom se ustaviš pa narediš nekaj serij sklec, trebušnjakov, počepov, poskokov in podobno. Pa med tekom še kake šprinte udariš, pa si zmagal. Po treningu pa beljakovinsko bogata hrana.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Kaj ti pomaga vadba zunaj, če moreš imet pa vseen pri bajti celo telovadnico uteži, samo s to razliko, da tukej stojala z utežmi potiskaš pred ali pa vlečeš za sabo? Ne rečem, da greš ven tečt, to še gre. Tudi sam to počnem, saj za to potrebuješ le minimalno opreme, odlično se zadihš pri teku v hrib ali po kakšni gozdni stezici, se naužiješ zelene barve, tranutno pa pač rjavih barv in blata
grin1.gif

Še posebej bosa na posnetku mi je pa ta s kladivom po gumi. Boljš bi bilo, da grejo gonit kramp in lopato. Ni jalovo početje, vidiš rezultat pa še nekomu lahko narediš dobro delo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
No ja, kladivo in guma je znana krepilna vadba enega najuspešnejših UFC fajterov, ziher ni "krneke"?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Verjamem, da je krepilna vadba. Je pa kljub vsemu jalovo početje, ker z istimi gibi lahko narediš kaj bolj koristnega
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Pozdravljeni,

po dolgem casu se imam spet namen rekreirat. Glavni namen je, da bi dobil gor kako kilo. Trenutno sem pri 180cm/ 66kg. ( vaje z utezmi, vaje z lastno tezo itd. ) Rad pa bi se tudi ukvarjal s tekom. Naprimer, da bi bil sposoben preteci 10km pod eno uro. Zdaj vem, da se vaje za misicno maso in kardio vadba nekako izkljucujeta. Vseeno me zanima ce ima kdo kak nasvet, predlog.

Hvala in LP

Za 10km pod 1 uro ne rabiš nič posebnega. Sam sem nekje iste konstrukcije 180/62, pa sem se letos junija začel ukvarjati s tekom. Začel sem z 1,5km, nato nadaljeval na 2,4km. Nekje 2-3 tedne sem tekel takšno razdaljo, a vedno hitreje. Nato sem šel na 3.2 in nato 4km. Po kakšnih 6 tednih sem šel na 4.7km, kjer sem ostal nekaj časa (cca 2 tedna). Potem sem začel izmenjevati 7.5 in 5km (še nekje 2 tedna), nato pa sem poizkusil 10km in čas je bil nekaj malega pod 50 minut. nato sem malo izmenjeval razdalje 7.5 in 10km, občasno tudi 5, sem pa obupal oktobra, ko se je začel fax in si ne vzamem več toliko časa za tek.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ce te tek privlaci kar korajzno pricni. Jaz ti priporocam, da na zacetku kombiniras s kaksno hojo v hrib, da si malo okrepis noge, pridobis kondicijo. Ce te bo vsaj malo potegnilo noter, ter bos uzival v tem, bos pri svojem cilju hitro. Kar se tice teze, ok ni idealno po nekih splosnih pogledih, za tek pa je itak tko, da lazji ko si, bolje je. Za tek itak potrebujes vse misice in je zelo priporocljvo, ce ne nujno, naredit tudi kaksen sklec, pa trebusnjak... Tako da za zacetek pojdi tec, kaksenkrat se bos moral malo prislit. Upam, da bos uzival.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bonk.gif

sem mislu, da znaš mal uporabit svojo glavco (zgornjo)
wink-1.gif

Lahko greš delat v rudnik in na kmetijo, pa boš še plačan dobil za vihtenje krampa, macole...

Video ni bil mišljen kaj si moreš kupt, da lahko doma delaš vaje. Se mi zdi, da imajo vsi enake majce, in z uporabo googla boš kaj več izvedel.

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Naprimer, da bi bil sposoben preteci 10km pod eno uro. Zdaj vem, da se vaje za misicno maso in kardio vadba nekako izkljucujeta.
Zakaj pa, da bi se? Med tekom se ustaviš pa narediš nekaj serij sklec, trebušnjakov, počepov, poskokov in podobno. Pa med tekom še kake šprinte udariš, pa si zmagal. Po treningu pa beljakovinsko bogata hrana.

467716-post_slo.gif
No, kakorkoli, vsekakor vključi trening za moč 3x tedensko in pa porihtaj prehrano, pa ti rezultat ne uide.