Trdi disk

Glupoteus

Pripravnik
9. avg 2007
138
3
18
Pozdravljeni

Računalnik mi ne zazna trdega diska, v disku tudi nekaj preskakuje, vtri pa se še vedno.
Kaj svetujete, je kakšen strokovnjak, ki se spozna na diske?
Na disku je bilo nekaj vrednih podatkov.

lp

Glupoteus

Pripravnik
9. avg 2007
138
3
18
Tudi tam ga ne zazna, poskusil sem ga dat tudi v drug računalnik in nič.
Sumljivo mi je to preskakovanje v disku...

Glupoteus

Pripravnik
9. avg 2007
138
3
18
Na drugem računalniku je win7, kabli so sata in so ok. Glede na to, da diska ne zazna, ga bo zaznal tale program?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce so podatki vredni, pripravi denarce in upaj na najboljse. Firme, ki to restavrirajo, najdes na Googlu (da ne bo izpadlo da koga reklamiram), pri ans jih pa tako ali tako ni veliko.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ce so podatki vredni, pripravi denarce in upaj na najboljse. Firme, ki to restavrirajo, najdes na Googlu (da ne bo izpadlo da koga reklamiram), pri ans jih pa tako ali tako ni veliko.

+1

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Glupoteus pravi:

Na disku je bilo nekaj vrednih podatkov.

Če je to res, potem imaš zagotovo backup.

Če nimaš backupa, potem to niso bili vredni podatki.

Ostalo so že drugi napisali, najdeš pa najmanj eno temo na mesec, kjer imajo uporabniki podobne težave. Če si res želiš podatke s točno tega diska, bo to zelooo drago (reda velikosti cena novega diska krat pet ali krat deset).

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pri nas se Kotar ukvarja z resevanjem podatkov z okvarjenih diskov.
Cena je pa cisto odvisna od problema. Lahko ga samo neses tja, da pogledajo in podajo oceno. Ampak tudi za to bos moral placati nekaj 10e

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nekaj deset EUR = smesen znesek za tako storitev. Jaz nisem hotel napisati konkretnega imena, da ne bi izpadlo kot reklamiranje, a pri nas ni resnih alternativ. Najbrz bo cena za restavriranje podatkov na koncu od 600 EUR navzgor (lahko tudi nekajkrat toliko, odvisno od vrste napake). Ce so podatki res nekaj vredni, to ne bo ovira.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pregled; saj tukaj ni nobenih nejasnosti. A s tem zameglis dejstvo koliko stane resevanje pod crto - to je tako, kot brezplacni pregledi nevemcesa (avta itd.), pa te potem udari po zepu.

Pregled sam od sebe ne bo naredil nic. Ne bo vrnil podatkov, ne bo popravil diska nazaj v delujoce stanje, skratka za resitev tezave se bo treba stegniti precej dlje.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Absolutno ti pregled ne povrne podatkov
smile-1.gif

Ti pa povejo koliko bo kostalo povrnitev podatkov. In pri cenah, ki si jih tudi ti navedel, se po moje splaca placati nekaj 10e, da ti povejo ceno. Se sam si napisal, da je cena lahko 600 in nekajkrat toliko. Torej dobro je vedeti ali bo 600 ali 3000e. Podatki so lahko vredni, mogoce pa niso vredni 3000e.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Meni so rešili 300gb izgubljenih podatkov iz diska, na katerem ni bilo preko windowsov videne nobene datoteke za 170€.