Trdi disk crknil?? (ne zažene windowsa)

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Kolegica si je kupila toshibin prenosnik, star kakšna 2 meseca, gor sem ji naložil windows7, in me pred parimi dnevi kliče češ da ji windows sporoča napako trdega diska. Danes mi ga prinese, in se windows več ne zažene, vrti se v krog. Pojavi se logo Starting windows, in me vrne na začetek. Opravim pregled s diagnostic tools, to mi še dovoli, rezultat: bad hard disk. V biosu pod opcijo boot pa zazna disk: TOSHIBA MK3265GSX (S2).

Torej, je disk crknil, naj ga nese nazaj, ali je problem bolj programske narave? Kaj veliko znanja in izkušenj s tem glih nimam, zato upam da ima kdo kak nasvet.

Lp
smile-1.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Ni diagnostic tools, ampak tisti system repair ki ga ponudi v biosu, poleg start windows normally

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik xeno pravi:
Ni diagnostic tools, ampak tisti system repair ki ga ponudi v biosu, poleg start windows normally

Kaksen hecen BIOS pa ima taki opciji ? Ti imas najbrz v mislih bootloader od Windowsov, a kolikor mi trenutno pade na pamet, nobeno od orodij ne napise "bad hard disk"
confused-1.gif
A lahko natancneje pojasnis kaj si pravzaprav pocel in kaj v resnici napise tista stvar, s katero si to pocel ?

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
jp, bootloader ti ponudi dve opciji, ker se windows ni pravilno ustavil, al kaj že... in ko izberem system repair, ne more nič popravit, ampak samo vrže ven dijagnozo in naj se obrnem na odgovorno osebo.. zdej ne morem nič narest, punca mi ni dala polnilca, nekam hitr pa se je tud sam ugasnil, delal je 20min.. upam da ni kaj crknil, ker je rekla da ga je napolnila..

jz nisem nič delal, naložil gor windows7, potem pa kaj je ona delala naprej, nimam blage, pravi da nič... mogoče je fasala kakšen virus, ne vem, zdej sem hotel to preveriti, pa ni šlo...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
na novo nalozi win,kaj boš pa rekel na moj problem,ko vklopis pc se cez 2 sek sam ugasne,sprva je lavfal se 2 min in nato vedno manj,
sedaj pa se ze ob vklopu ugasne,nič ne piska

lp