Trda voda - novogradnja

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Kako se da zadevo vsaj malo omiliti, ker imam povsod na tone vodnega kamna
uf-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
obstajajo vodni filtri proti temu in / ali pa magneti, ki bi naj opmagali

obstajajo filtri in magnetni razbijalci
vse pa je odvisno kolko si pripravljen za to odšteti.
najdolj poceni varianta ki jo delam je filter trio pa razni vložki ki pridejo v vsak filter

pozdrav.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tole z magneti je mene prepričeval in mi dokazoval nekdanji sodelavec. Njegovi dokazi so temeljili na na primerih perlatorjev pip, kjer se je razlika med dovodom z in tistim brez magnetov res videla.
Utemeljenih fizikalno - znanstvenih dokazov za to pa menda ni.

Verjetno pa je dober filter res pravi odgovor.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tole z magneti je mene prepričeval in mi dokazoval nekdanji sodelavec. Njegovi dokazi so temeljili na na primerih perlatorjev pip, kjer se je razlika med dovodom z in tistim brez magnetov res videla.
Utemeljenih fizikalno - znanstvenih dokazov za to pa menda ni.

Verjetno pa je dober filter res pravi odgovor.

kateri filter
confused-1.gif

pozdrav.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Kaj obstaja kakšen filter, da se namesti direktno na glavni vod?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
saj te zadeve daš tam ko pride voda v bajto. meniu pride voda v klet potem imam ventil, filter še en venitl in je to to.
nimam pa za mehčanje vode ampak samo za mehanske delce. neka italianska zadeva, ki pa izgleda enako kot tiste na linkih

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
kak na glavni vod, če pa piše

Mehčalec vode se uporablja za mehčanje pitne vode v gospodinjstvih. Montiramo ga pred kotlom, grelcem, dozatorjem.

Mehčalec vode se uporablja za mehčanje pitne vode v gospodinjstvih, hkrati za mehčanje vode v industriji. Montiramo ga pred pralnim strojem, pomivalnim strojem, plinskimi in električnimi vodnimi grelci, črpalkami, aparati, stroji. Varuje centralne napeljave, WC kotličke, itd. Izloča vodni kamen, preprečuje korozijo železa, obenem topi že obstoječe dele vodnega kamna.

kateri je za montažo na glavni vod, kateri je v kanalu pred hišo?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
jaz imam tako kot sem napisal. moraš pa filter menjavati bolj pogosto

katerega točno pa imaš in na koliko časa ga menjavaš?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kar je elektronskih zadev je za moje pojme edino kar lahko naredijo da razbijejo molekule vodnega kamna do te mere, da se ne rpijemaljo (toliko) površine...odstranjevat nemroejo, torej je v vodi enako kamna le odlaga se na drugačen način (moje razmišljanje..torej da ne deluje kot barva na površini (da se prime) temveč kot prah, ki zgoljs ede na površino.

Kar se filtorv tiče...običajno so to mehanski za čiščenje tdrih delcev...ti ne filtrirajo vodnega kamna.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
če se prav spomnim, se iz vode v magnetnem polju izloča vaterit namesto kalcita. Iglice ostanejo v vodi in jih odplakne naprej, kalcit pa se odlaga na grelcih, ceveh ipd. Nekaj je povezano s temperaturo izločanja in raztopljenim CO2jem v vodi... če koga res zanimajo te reči, lahko pobrskam po fajlih. Vem da so bila neka testiranja v BS3ju, ki jih je odsek za magnete na IJS izvajal na vodoinštalaciji.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
O tem magnetnem mehčanju vode je na netu tisoče člankov in ugotovitev za in proti.
Dovolj je, da vpišeš "anti-scale magnetic treatment" v Google pa lahko bereš kolikor te je volja.
Že omenjeni nekdanji sodelavec je poenostavil princip in na cev enostavno v spirali pritrdil nekaj deset manjših magnetov. (ne me vprašat, zakaj v spirali, ker se mi niti ne sanja)

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
kak na glavni vod, če pa piše

Mehčalec vode se uporablja za mehčanje pitne vode v gospodinjstvih. Montiramo ga pred kotlom, grelcem, dozatorjem.

Mehčalec vode se uporablja za mehčanje pitne vode v gospodinjstvih, hkrati za mehčanje vode v industriji. Montiramo ga pred pralnim strojem, pomivalnim strojem, plinskimi in električnimi vodnimi grelci, črpalkami, aparati, stroji. Varuje centralne napeljave, WC kotličke, itd. Izloča vodni kamen, preprečuje korozijo železa, obenem topi že obstoječe dele vodnega kamna.

kateri je za montažo na glavni vod, kateri je v kanalu pred hišo?

vse te filtre ki jim menjavaž različne vložke se montirajo v kleti tam kjet ti pride cev v bajto če je seveda plac .Montirajo se eden za drugim ali pa daš samo enega ATLAS TRIO in daš not najprej vložek merža,preja na koncu pa vložek za meščanje lahko pa daš tudi vzmes ogljeni vložek ,skratka kaj rabiš,zadeva pa ni tako hudo draga

pozdrav.gif