TP-Link TL-WR841N ali wrt54gl

luka51

Guru
16. avg 2007
14.392
5.673
113
stvar je taka. namesto dveh ruterjev bom imel samo enega (nov modem zadostuej za wifi v enem nadstropju)
in se nemorem odločit kaj naj obdržim ali TP-Link TL-WR841N ki je malo bolj moderen ampak low budget. ali pa dobri stari wrt54gl.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz bi ti odsvetoval uporabo modema za routerske namene, saj skoraj gotovo postane manj stabilen. Enostavno na modemu izklopiš WIFI in DHCP, izključiš čisto vse, kar ni nujno, da deluje samo kot modem in NE kot router. In potem na routerju nastaviš, da vzpostavlja PPPoE.

Tako sem jaz rešil problem z dnevnim "obešanjem" SIOL-ovega modema sinope 568+r2 in tudi sinope 568+r4. Potreben je bil dnevni reset vsega skupaj, sedaj pa sploh ne vem, da karkoli imam, ker reset praktično ni potreben.
Imam pa omrežje sestavljeno iz dveh WRT54GL-jev, na njima pa točno določen Victek tomato FW:
http://victek.is-a-geek.com/Repositorios/TomatoRAF/Tomato_RAF_1.28.121006a.zip

Dvomim, da to bo uspelo najti stabilnejši router kot kombinacija WRT54GL in ta FW. Jaz imam v nastavitvah nastavljeno, da se WRT54GL sam resetira vsako noč.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.392
5.673
113
modem je huawei LTE. ima samo 4 lan porte brez wan porta
PPPoE ni opcija. Če izklopim DHCP, rabim spet en ruter v zgornjem andstropju preko katereg povežem računalnik in tega v spodnjem. Tega bi se rad znebil.
Zdaj je recio najbolj koriščen računalnik povezan preko utp kabla in router v spodnjem nadstropju preko utp.

tomato je na wrt gor že od začetka.
Do sedaj sem mel rešeno z dvema ruterjema povezanima brezično ampak je bila razdalja (oziroma ovire) preveč za neko hitro povezavo.

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
WRT54GL je super router, samo ga je že precej čas povozil. Manjkamu cpu moč za večje brzine pa še podpira samo G standard. TP-Link ima verjetno malo slabši signal, je pa v vseh drugih pogledih boljši router. Z DD-WRT pa je tudi zelo stabilen.

Če ti tplink vredu pokriva prostor, bi jaz tega obdržal.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.392
5.673
113
v bistvu bi pa tak al tak mogo vsak router to delo opravljat dobro.

vse dodatno je izklopljeno, port forward, firewall, dhcp, itd.
še wifi ni pod geslom.
Tako, da glih obremenjen ni router
smile-1.gif