TP LINK TL-WR1043ND

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Na omenjenem routerju mi je začel padat WIFI. Dela, pa prekine, pa spet dela... v glavnem wifi je neuporaben, žica dela. Na njem je serijski FW in obešeni so občasno prenosnik in vedno ipad in 2 telefona na wifi in WDTV in NAS na žici. Ne vem kje oz. kako naj se ga lotim, da ga spravim k pameti
bonk.gif

Ima kdo kak predlog ali bo treba po drugega, kar mi ne diši, ker se mi ne da spet vsega nastavljat
uf-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Poskusi dobiti drugi napajalnik. V večini takih primerov začne crkovati napajalnik.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Bom poskusil kakega najt pa zamenjat, ampak zakaj samo wifi pade, žica dela bp??

13. jul 2011
2.677
626
113
Pri meni je pomagalo, da sem naložil dd-wrt
No, pred kratkim sem fw posodobil in je spet wi-fi začel padati. Pomagal je 30-30-30 reset, sedaj pa spet dela tako kot mora.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Če boš našel rešitev, jo prosim tukaj objavi, ker imam enak ruter in enak problem. Sicer zadnje čase začuda dela ok, mogoče zato, ker sem bližje ruterju in imam vse črtice signala...

Edit: zdej se spomnem, da sem prestavil beacon interval iz 40 na 300 v wireless advanced (bolj iz obupa)... Probaj

Nazadnje urejeno:

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Moj tudi zdaj dela ok, še pred cca 2 urami je wifi padal. To bom pa takoj poskusil s tem intervalom
smile-1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
DD-WRT se mi ne da nalagat, sem ga že imel naloženega, pa je preveč vsega za nastavljat (vsaj tako se mi je takrat zdelo) in sem naložil nazaj originalni FW in povrnil nastavitve iz backupa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam isti router...
tudi men je padal, pa se mi zdi, da samo na enem telefonu..
odkar sem ga ene 2x resetiral je boljše.
ko bo naslednjič spet kaj zaj... bo letel. Kolk dela je s tem routerjem, to je noro.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.969
3.627
113
Tudi meni je s tem routerjem padal WiFi na telefonu (DD-WRT). Enkrat pa mi je bilo dovolj in sem ga menjal z Mikrotikom. Prava milina glede delovanja, pa tudi malo muka glede začetnega nastavljanja
smile-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
To je router zaradi katerega sem naredil črto čez tplink. Kolk dnarja tolk muske očitno. Jaz sem imel težave tudi z drugimi modeli (na vseh iste, wifi neha delat, pomaga samo odklop iz napajanja ije nekaj časa ok). Jajca.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Saj, očitno bo tudi ta letel v smeti, ker spet ne dela. Kaj je trenutno za kupit za normalen denar??

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Kaj toliko kritizirate TP LINK. Mal se vprašte, če vam kaka naprava povzroča padanje WiFi-ja.
Imam TL-WR740N in na začetku sem imel tudi tak primer. Sem ga posodobil na zadnji original FW.
Problem je še vedno ostal, a v manjšem obsegu.
Po kakem mesecu sem ugotovil, da mi občasno padanje WiFi-ja povzroča en android telefon. Sedaj, ko ga ne priklapljam na WiFi, pa tudi router ne zgublja brezžičnega signala.
Ta moj TL-WR740N je kar obremenjen žično in brezžično. Žično sta na njega priključena dva PC-ja, brezžično pa 2-4 prenosniki in 3-4 android telefonov. Preko njega gre tudi IPTV na prenosnike,PC in torenti, pa še ni pokleknil odkar ne priklapljam moteči telefon.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Pri meni je tudi bilo tako do zdaj, sploh nisem vedel da obstaja... da bom pa zdaj raziskoval katera od naprav njegovo visokost moti
bonk.gif
pri napravi za 50€???

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Pri meni je tudi bilo tako do zdaj, sploh nisem vedel da obstaja... da bom pa zdaj raziskoval katera od naprav njegovo visokost moti
bonk.gif
pri napravi za 50€???

Potem se ti bo napaka lahko pojavljala tudi pri drugih routerjih. Pa boš spet bentil, da je zanič router.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Ja, z mojo sreco bo problem ipad in pol bom kaj, ga uporabil za rezat paradajz na njemu
smile-1.gif
ne bo slo v glavnem...

Nekaj sem se nastavljal in zaenkrat dela, bomo videli koliko casa bo
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Jaz pa na tem modelu ne morem VPNja nastavit, pa da ga hebesh... na drugem enakem gre normalno, praktično enake nastavitve, tu pa ne. Sumim, da bi bil telemachov kabelski modem lahko, da ne spusti čez, čeprav vse ostalo spusti normalno, npr. vnc ipd.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Wifi že pada, sem poskusil disconectat eno napravo po eno in po pričakovanju ni razlike...

Kaj predlagate, kaj je za kupit za cca 50-70€, Mikrotik?