Toyota Auris - luči

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Včeraj zvečer sem peljal očetov Auris. Kako slabo pa to sveti
uf-1.gif

Z notranjim nastavljanjem višine sem dvignil do konca, da je bilo vsaj malo bolje. Vseeno pa se vidi res slabo. Dolge luči so sprejemljive, kratke pa katastrofalne.
Se lahko zadeva kako nadgradi/poporavi?

Pred časom sem vozil tudi Subaruja XV z xenon lučmi. Tudi tam je bilo zelo slabo. Moj stari Forester deklasira vse te osvetlitve. Za Auris me pa res zanima, če se lahko kaj reši.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Za začetek zamenjaj žarnice ker original znajo biti kakšne longlife, eco, no-animal-testing ki svetijo zanič s kakšnimi renomiranimi kvalitetnimi +% žarnicami (recimo osram nightbreaker). Sicer ne pričakovat čudežev.

Sicer nisi omenil starost avta, vem da ene yote imajo problem z "motnostjo" luči (stekel) in je potrebno poliranje ali pa menjava komplet žarometov.

Glede xenona ti bodo pa na alterju vsi povedal da so klasične luči vs. xenon ko dan in noč čeprav jst že 10 let trdim da obstaja zanič xenon in zelo dobre halogenke in da je možen ravno obraten efekt!
grims-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Hm, občasno vozim aurisa (l. 2010) in luči svetijo kar spodobno oz. na enaki ravni kot pri drugih znamkah vozil tega letnika. Če primerjam pa s starejšimi vozili je pa razlika kar precejšnja (v prid aurisa). Jasno pa ni primerljivo s npr. xenon+afs .
smile-1.gif

EDIT:
Pa še nekaj - v teh dneh se zaradi vremenskih razmer luči precej hitro umažejo, kar bistveno vpliva na svetilnost. Prvo spucaj žaromete, če jih še nisi.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Včeraj zvečer sem peljal očetov Auris. Kako slabo pa to sveti
uf-1.gif

Z notranjim nastavljanjem višine sem dvignil do konca, da je bilo vsaj malo bolje. Vseeno pa se vidi res slabo. Dolge luči so sprejemljive, kratke pa katastrofalne.
Se lahko zadeva kako nadgradi/poporavi?

Pred časom sem vozil tudi Subaruja XV z xenon lučmi. Tudi tam je bilo zelo slabo. Moj stari Forester deklasira vse te osvetlitve. Za Auris me pa res zanima, če se lahko kaj reši.

Imajo luči lečo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Nove h7 vrz not...te pa u rezervo!

Pa bo s5 nekaj casa belo svetlo namest rumeno

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
ZAdnje dni sem bentil ker luči slabo svetijo,....včeraj sem se namensko ustavil na eni bencinski in očistil luči , razlika pred in po čiščenju je bila več kot očitna.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
To zagotovo, vendar ne gre za umazanijo.

Katere žarnice pravzaprav predlagate? Toyota sicer ponuja nek Optibright za boljši pogled
cool-1.gif
, videl sem tudi Osram Nightbreak ...

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Imajo luči lečo?

Da, imajo lečo. Pač tako je videti. Je to dobro ali slabo?
stupid-1.gif

Ke nehajo dobro svetiti, vsekakor slabo.
tongue-1.gif

Če se luč da razstaviti, bo morda pomagalo, če lečo očistiš (srebrno parabolo pa pusti pri miru)... O tem problemu smo že pisali, poišči...
zmaga.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Imajo luči lečo?

Da, imajo lečo. Pač tako je videti. Je to dobro ali slabo?
stupid-1.gif

Ke nehajo dobro svetiti, vsekakor slabo.
tongue-1.gif

Če se luč da razstaviti, bo morda pomagalo, če lečo očistiš (srebrno parabolo pa pusti pri miru)... O tem problemu smo že pisali, poišči...
zmaga.gif

Avtu letnika 2011 bi ti razstavljal luč?
confused-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
V tem vremenu se še xenonk skoraj ne vidi na tleh. Še vedno vse vidiš, je pa treba bit bolj pozoren.

Drugič: pusti fotrov avto pri miru in se ukvarjaj s svojim, fotr bo pa za svoj avto že sam posrkbel.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Kaj pa naj, zavaruje in vrže kamen?
tongue-1.gif

Na avtu s projektorskimi žarometi (novimi) sem kratke luči razstavljal vsako leto...
rolleyes-1.gif

Nekega dne mi je le kliknilo, kaj je meni tega hudiča treba, in sem šel kupit "nov" avto, ki ima lampe še po starem, brez leč...
aplauz.gif