Total Commander

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Živjo guruji!
Rad bi si zrihtal eno zadevo, a mi nekako nagaja.
1. V Windows Explorerju lahko dodamo custom kolono z imenom "Date taken", katera nam razvsrsti, v mojem primeru slike, po datumu, ko so bile slikane. kako to narest v Total commanderju? V custom, sem našel samo creation, write in access čase.
2. Ker imam slike iz dveh fotkičev, jih imam namen preimenovati ravno po parametru date taken, tako da bodo v kronološkem zaporedju. Mi bo to uspelo s Total Commanderjem?

Tnx
Tuši, New Total Commander User
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zadeva je precej odvisna od dveh stvari:

- kako fotoaparat zapisuje datum v fotografije in kako se te informacije ohranjajo pri prenosu na računalnik (tu ne mislim EXIF-a, da ne bo pomote)
- kaj si s fotografijami delal po prenosu

Načeloma zaženi v TC multi rename tool in kot ime datotek daj YMD in HMS. Če je to že to, si na konju. Drugače pa sem jaz obupal pri razvrščanju fotografij, ki imajo datum izključno v EXIF-u in raje posegel po next best thing.

Irfanview. Ampak rabiš še EXIF plugin, ki ga dobiš zastonj na njihovi strani. Spet daš batch rename in ponoviš vajo iz TC-ja, le da tokrat informacije črpaš iz EXIF-a. Minuta dela, ko imaš enkrat software in se ga privadiš uporabljat.

Če te pa še kaj zanima, pa vprašaj (tiste kode pri Irfanu so kar zoprne...).

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
ali pa vzameš Breeze downloader, in ki lahko ob prenosu slik iz fotoaparata vstavi exif datum v ime datoteke, pa je zadeva za vekomaj zapečena...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Sedaj bom rekel na pamet ker nisem uporabljal total cmd oz win cmd že vsaj 5 let, ampak tvojo težavo načeloma lahko reši plugin/dodatek za TC.

Jst sem imel podobno težavo pri razvrščanju MP3jev in sem potem dobil dodatek, ki je lahko razvrstil datoteke po metadata (za mp3 je to pomenilo da tudi po avtorju, nalsovu pesmi, zanru itd. zapisanem v sami mp3 datoteki). In če me spomin ne vara je ta plugin omogočal več vrst metadata datotek.

Drugače pa kot so ti že drugi omenili, lahko pretvoriš s kakšnim drugim orodjem podatke o datumu v ime fajla.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Hvala Jernej, dela z Irfanom.
Slike sem večkrat kopiral, dajal na ftp,..., tako da se je vse datumsko pomešalo in so vsi datumi napačni, razen EXIF podatek.
Irfan je super, sem pogruntal v 10 minutah kako dela batch rename, tudi kode so lepo opisane v pomoči.

Sem pa najprej mislil s total comanderjem, in mogoče tudi bom, samo najti moram dodatek.

Hvala vsem.

LpTusi

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Me veseli.

Ni ravno za nevešče uporabnike, je pa Irfan čisto ok, če le malo poškiliš v navodila.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Dela tudi s tem dodatkom za TC, pa še bolje si lahko prilagodiš zadevo.

Hvala vsem.