Toshiba in support

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Znanec je kupil toshibin prenosnik iz neke akcije v mercator tehniki. Ker ni bilo OSa, je kupil še win7 in prinesel meni za inštalirat. Vse lepo in prav. Iščem driverje in na toshibini uradni spletni strani ta model sploh ne obstaja, niti pod oznako modela niti po serijski številki niti njihov auto-detect tool ga ne najde. Nekako sem potem skombiniral driverje od ostalih modelov in zadeva deluje.

Druga stvar je pa to, da zraven dobiš listek z neko toshibino garancijo karkoli se zgodi. Se pravi, da ti za obdobje enega leta krijejo kakršnokoli škodo na prenosniku. Fino, grem na www.nomatterwhatguarantee.com, kjer je potrebno to v roku 7 dni od nakupa registrirati, drugače ne velja in stran ne dela!

Kakšna bedna firma je to? Leading inovation my ass! v letu 2010!

Iskreno rečeno sem zelo negativno presenečen. Že lep čas uporabljam IBM in sedaj lenovo in imajo res zgledno poskrbljeno za support. Podobno po izkušnjah lahko rečem za HP, pa asus, ampak tale toshiba...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ali pa po emailu vprašat (na asbis).
Jaz sem tudi, ker te web strani so take, kot če bi jih klošar v zadnjem stadiju alkoholizma izdelal...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kera toshiba to? enkrat sem tudi jaz nekaj iskal in na international straneh ni blo ne duha ne sluha o tem modelu. nakonc sm ugotovil, da je laptop delan za balkan al neki, in so bli vsi driverji samo na strani, namenjeni laptopom te regije.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kateri prenosnik si pa kupil?
Večina ljudi gleda gonilnike na ameriški strani, tam so samo za ameriške modele.
Evropska stran je www.toshiba-tro.de - tu naj bi bili vsi gonilniki.
Stran za registriranje "No matter what" garancije pa vidim da res ne deluje. Jutri zjutraj bom posredoval informacije naprej in ti sporočim takoj ko dobim povratno informacijo. Se je pa potrebno registrirati v roku 7 dni od nakupa, drugače garancija ne velja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Išči z googlom po svojem modelu. "Mojega" je našlo na izraelski strani....

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Vsi modeli, kateri so bili prodani v EMEA regiji, so na zgornjem naslovu.
Če je bil prenosnik kupljen kje drugje, je pa treba strica googla vprašati za gonilnike.
smile-1.gif

Po mojih izkušnjah je podpora dokaj dobra, edino novi modeli nimajo podpore za Windows XP.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Sam imam Toshibo dve leti (A100),poleg sem dobil angleško visto z gonilniki vred in stvar deluje. Karkoli sem naložil drugega (XP-je,Win7) enostavno ne gre tako kot je potrebno. V glavnem,če bom še kupoval prenosnik,verjetno Toshibe ne bom izbral več,ker tako slabo skrbijo za gonilnike,posodobitve

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Eni pa al ste leni ali pa vam samo za iskat ni.Za toshibo najdeš vse gonilnike.Za win 7 jih pa kar lep del dobiš pri prvi posodobitvi windowsowv,tako kot tudi za ostale prenosnike.Čudi me da ne popluvate tudi kake druge strani,ki je zaradi vzdrževanja nedosegljiva.
Sam najdem za toshibe gonilnike tukaj

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Eni pa al ste leni ali pa vam samo za iskat ni.Za toshibo najdeš vse gonilnike.Za win 7 jih pa kar lep del dobiš pri prvi posodobitvi windowsowv,tako kot tudi za ostale prenosnike.Čudi me da ne popluvate tudi kake druge strani,ki je zaradi vzdrževanja nedosegljiva.
Sam najdem za toshibe gonilnike tukaj

Win7 je bilo zelo težko posodobiti brez gonilnikov za mrežno in wireless:) Pa tudi potem update ni rešil težav. Sem driverje nekako skombiniral od ostalih modelov.

Na strani, ki si jo navedel, vpišem serijsko in odgovor je: Žal ta izdelek ni bil najden.

Gre pa za Satellite C660-12A

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Kateri prenosnik si pa kupil?
Večina ljudi gleda gonilnike na ameriški strani, tam so samo za ameriške modele.
Evropska stran je www.toshiba-tro.de - tu naj bi bili vsi gonilniki.
Stran za registriranje "No matter what" garancije pa vidim da res ne deluje. Jutri zjutraj bom posredoval informacije naprej in ti sporočim takoj ko dobim povratno informacijo. Se je pa potrebno registrirati v roku 7 dni od nakupa, drugače garancija ne velja.

No na tej strani pa res najdem potrebne driverje, samo hudič je to stran najt:) Nikjer v spremljajoči dokumentaciji ni te strani.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Gonilnike za Toshibe je pa res čist easy najdet, ravno včeraj sem sosedu našel drajverje za c660-12e. in v to 5 minutah.

na www.toshiba-slovenia.com
Greš na podpora in prenosi in klineš na prenos gonilnikov. (do tukaj je čisto enostavno samo očitno če je preenostavno nikakor ne gre)

Od tu naprej pa je malo bolj zakomplicirano, ker moraš izbrati kup "parametrov" ampka če uporabiš logiko gre tud tuki. Edino malo sem iskal Model No. No pa sem ga njaduna škatli.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Aja ta registracija je pa treba 2x skor enak obrazec izpolnit mi ni blo jasno pa sem poklicu na Asbis pa so mi vse razložil tako, da ni blo pene.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
JA ker sem porabil 5 min in lastno glavo je pa res, da je uporaba logike v današjem svetu redkost.
Je pa res, da mi ni jasno zakaj ni kakega dvd-ja zraven ampka opažam, da zadnje čase vsi šparajo na glupih koncih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej mi, ki smo najprej probali na toshiba.com, potem na google in potem še ne vem kje, neumni?
Pa ker je obrazec hecen smo mi krivi?

Izi je to:
- www.hp.com
- klik na "Support & Drivers"
- vtipkaš ime modela
- fertik

10 sekund.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hmm Stein nisem reku da si oz ste neumni. Samo pač če je nek drugačen sistem ne rečeš po10 sekundah to je pa glupo in si jezen na vse ampak malo pomisliš in probaš.

Je pa Hpjev sistem precej bolj uporabniku prijazen..