Torrenti - en čuden problem

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Program za torrente Bittorrent 7.2. V glavnem jih downloadam z dveh strani.... recimo A in B, da ne delam reklame. Ampak zakaj se mi razmerje slabša na obeh straneh hkrati, če pa recimo trenutno vleče torrent samo s strani A?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Poglej kateri trackerji so dodani pri torrentu. Mogoče sta dodani stran A in B. Pa še takrat zna biti problem ker ni isti passkey.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Seveda pustim vleči. Ampak dejansko sem dva dni vlekel samo s strani A, razmerje pa mi je padlo tudi na strani B, kjer je samo uploadalo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Hmmm, mogoče bo pa res to... Ker je naprimer nalagalec (in tudi ime torrenta) dostikrat enak na obeh straneh, razlika je samo v tem, da ima samo datoteka torrent v svojem imenu še podaljšek v oklepaju (ime torrent strani). No saj boš vedel, na kaj mislim. Recimo z ene strani potegnjena datoteka se imenuje datoteka.torrrent, z druge strani pa datoteka.(imedomene).torrent.

A pomaga, če recimo z ene strani vlečem dol na enem računalniku, z druge strani pa na drugem?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Laptop downloada in uploada 24 ur na dan. Trackerja sta pa dva najbolj poznana slovenska, tako da sta dosegljiva.

Sem pa pogledal pod properties datoteke... zanimivo, torrent datoteko sem downloadal s strani A, v trackerju pa je naslov strani B. Zdaj razumem, zakaj mi je razmerje padlo, ne vem pa, kako se je vsilil drug naslov trackerja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je isti torrent (ista vsebina), lahko klient združi.
Vsaj uTorrent to počne.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Hmmm, mogoče bo pa res to... Ker je naprimer nalagalec (in tudi ime torrenta) dostikrat enak na obeh straneh, razlika je samo v tem, da ima samo datoteka torrent v svojem imenu še podaljšek v oklepaju (ime torrent strani). No saj boš vedel, na kaj mislim. Recimo z ene strani potegnjena datoteka se imenuje datoteka.torrrent, z druge strani pa datoteka.(imedomene).torrent.

A pomaga, če recimo z ene strani vlečem dol na enem računalniku, z druge strani pa na drugem?

Jaz imam na enem računalniku eno, na drugem drugo. Ne meša nič po računih.

lp