TopTrio na tretjem TV

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Sodelavec bi imel TV program na tretjem TV sprejemniku v hisi. Ima ze dva Top Boxa, je pa na bakreni liniji. Baje tretji TopBox ne gre, tudi internet ne more dobiti visjih hitrosti. Torej, vprasanje se glasi, kako izvesti zadevo? Priklopiti kak majhen PC z DX ali kaj drugega? Jaz nimam pojma, ker sem ze dolgo na Telemachu, pa me to niti ni zanimalo. Na Telemach pa ne bo presaltal...
evil.gif

Hvala!

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.548
927
113
Na 3. box naj na bakru kar pozabi.
Lahko pa TV poveže z računalnikom in spremlja preko TvIN-a.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Če linija ne da ni rešitve. Št. sprejemnikov pa je omejeno le s hitrostjo linije. Pod sprejemnik misim tudi PC, kjer lahko prosto izbiraš ali boš gledal kvaliteten ali komprimiran stream. Twin je uporaben le za ogleda v zamiku. Sicer je zadeva katastrofa v primerjavi z MCTV.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Zakaj ne gre ?
Če ne uporablja vseh hkrati ima lahko priključenih tudi 20 na liniji, ki omogoča samo 2
wink-1.gif

Naj dobi nekje še en STB, nastavi modem še en port na video in poizkusi.
Kot sem zgoraj napisal lahko uporablja samo dva naenkrat in se bo(do) morali naučiti izklapljati.
"Šponanje" linije ne pride v poštev, ker res zvišaš sinhronizacijo (hitrost) ampak obenem zmanjšaš kvaliteto (SNR) linije in se kmali začnejo nabirati napake (CRC), ki se odražajo v motnjah
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.046
113
Zanimivo, ker meni so na pomoči rekli, da je na TVINu isti stream kot na BOX-u (mini).

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Kot je napisal Robert. Brez problema ga lahko priklopi, samo prižganih nebo mogel imeti vseh treh naenkrat.
Pa ni treba posploševat kaj gre na bakru in kaj ne. Pri meni je čisto vredu delalo šest HD streamov, ko sem imel 40 Mb linijo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Delalo ti je 6 mini HD streamov ali 2-3 polni odvisno od kanala.
Je Telekom sploh že spustil polne HD v baker na svoje škatlce?

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Seveda 6 ''mini'' HD streamov. Optične pa lahko spremljaš na računalniku. Ampak takrat niti 3 ne grejo če zadaneš take s 15 Mb... Pač matematika...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Se pravi, bi lahko priklopil tretji box, paziti bi moral le, da samo dva naenkrat delata, pa bo? Ker treh naenkrat nikakor ne rabi, bosta res le dva naenkrat (ni dovolj ljudi v hisi )

LP!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Jaz imam tri na bakru, na enem nimam nastavljenih HD programov, na drugih dveh pa. Deluje brez tezav. V primeru vseh treh HD, pa ne deluje vedno dobro. Ali če recimo še snemam zraven...

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Ima VDSL povezavo in imam potrjeno s strani Tehnične pomoči da lahko uporabljam (omogoča povezava) do 8 naprav - Siol Box-ov.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Ok, smo testirali, kako je deljenjem povezave Ethernet z enega od modemskih izhodov za TV. Preko switcha zadeva deluje, se pravi, iz enega od dveh izhodov za TV z modema lahko peljem naprej za tretji TV, video se bo prenašal. Je potrebno TopBox od Siola kaj posebej skonfigurirati, da bo delal? Ima še enega starega, ki bi ga uporabil, drugače pa bi nabavil enega na Bolhi.

LP!

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Če imaš še kateri izhod prost na modemu ga lahko priklopiš kar tja. Drugače je pa tako. Boxe in Box Se lahko daš vse na en switch. Izhod na modemu mora biti na trunk. Če boš priklopil kakega starega Sagema pa priklopi posebej na modem, izhod na modemu mora biti na video...