top lista nadrealista

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
snemalo naj bi se 84-91. kako so si sledile serije, kje dobiti paket, predvsem em zanimajo te serije z vojno tematiko. bosanski restoran u japanu, podela jugoslabvije na zapadnu i istočnu..sarajevo in države..in kdaj so te serije nastale. recimo træanje sa karnisterima po ulicama sarajeva

mistique

Guru
16. jun 2009
14.306
2.113
113
Emona / Carnium
Ko sem sam iskal seznam (da bi na roke sestavil sezone), mi ni uspelo priti do kronologije serij. Na b92 forumu je sicer en model, ki je spisal serije po sezonah. Ampak brez datumov itd.
Edina varianta je RTV Sarajevo in njihova arhiva (če je kaj ostalo od nje).
To kar se dobi na raznih fartisih itd. pa so neke kompilacije, best of in podobno jaje. Pol manjka, pomešano itd...

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Ko je pio pivo? Ko je jejo Banane?

Top lista nadrealista je bila v svojem času zelo zelo dobra humoristična serija, ki je precej odstopala od osatale produkcije. Danes sicer ni nič posbenga, takrat je pa sekal.

Šta je to Šahbaz? Ako neznate idemo da cepimo atome.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
serijo poznam. zanima me kronologija, ker je kar nekaj napovedis ranja notri, pa me zanima kdaj je to prišlo na dan. drugače mi serija ni bila neki best of

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
serijo poznam. zanima me kronologija, ker je kar nekaj napovedis ranja notri, pa me zanima kdaj je to prišlo na dan. drugače mi serija ni bila neki best of

Na dan je prislo preden se je zgodilo. V katerem mesecu/katerega leta je prislo ven je pa nekako vseeno... Sploh po 20 letih in glede na to da je vse skupaj komedija.

Sicer je serija zagotovo nekaj "the best off" bivse drzave
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mislm..zdravoo..zradvoo..to mi ni glih višek intelekta.

leto, mesec..je važno..maj 90 je mal drgač k avgust 89

je treba razumeti
priden.gif

Ce se nekaj zgodi 91/92/93/94/95 je cisto vseeno ali si to predvidel avgust 89 ali maja 90. Sicer so pa oni snemali in nastopali skoraj celo vojno.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.306
2.113
113
Emona / Carnium
Njihovi skeči so vsekakor zahtevali določeno mero intelekta. Podobno kot pri Pythonih. Gonilni člani Nadrealistov, so postali bolj ali manj uspešni ustvarjalci (uspeh, sploh medijski, si vsakdo po svoje razlaga ampak, recimo, da so poskrbeli za boljše življenje svojih družin itd.). V največji meri pa gre za dobro poznavanje scene in situacije v takratnem SA in posledično po vsej BiH. Tako, da to, da so "napovedali" situacijo jih ne dela ravno vizionarskih. Sranje je bil zmožen napovedati vsakdo, ki ni bil tako ali drugače zaslepljen z versko/nacionalno propagando. Ok, ne vem, če bi vsak lahko naredil dober skeč. Takratni politiki zagotovo ne.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem no..

gledaš loto

napoveš sedmico. uspešno

razlika je, ali si jo napovedal večer pred žrebanjem, ali tik pred žrebanjem 7 kugle.

nisem vedel, da so snemal med vojno.
še vedno en vem kdja ej anstala delitev juge na dva dela, delitev sarajeva na x držav, kdaj so prišli vici an temo UN

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.237
1.189
113
Prihajajoče sranje se je napovedovalo že mnogo prej.
Kot osnovnošolec sem leta '84 in '85 "krepil bratstvo in enotnost" v kampih v Črni Gori in na Kosovu.
Slovencev in hrvatov ostali niso preveč marali, ker smo bili bolj "fini" in z veliko denarja (pač običajna žepnina).
Srbi so se imeli za nekaj več, vojvodinci so bili raje bolj tiho. Kosovski mulci so drugi dan pobegnili domov.
Prvi dan sem se naučil, kako v 3PM poslati albanca.
Ker je bilo v kampu tudi nekaj punc, so nam vzgojitelji že prvi dan zabičali, da če nas kdo vpraša, če prodamo kakšno, da se ne zajebavamo, ker človek resno misli in bojo težave.
Takrat se mi je vse skupaj zdelo smešno, kvečjemu zanimivo za pripovedovat, zdaj pa ko se malo za nazaj spominjam, ugotavljam, da je "bratstvo in enotnost" bila (vsaj v drugi polovici obstoja Juge) ena huda šminka in igranje.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
TLN je bil odziv na aktualne dogodke. Ne leto prej, ne leto kasneje ampak kar se je dogajalo tisti teden. Veliko stvari je bilo narejeno iz zajebancije in je bilo takrat smešno, ker ne bi mogel verjeti, da se bo ureničilo.

Sem potegnil celotno kolekcijo iz Partisa, ampak nisem pogledal. Enostavno ne gledaš več enako, kot v začetku devetdesetih.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne vem no..

gledaš loto

napoveš sedmico. uspešno

razlika je, ali si jo napovedal večer pred žrebanjem, ali tik pred žrebanjem 7 kugle.

nisem vedel, da so snemal med vojno.
še vedno en vem kdja ej anstala delitev juge na dva dela, delitev sarajeva na x držav, kdaj so prišli vici an temo UN

Ce ti se zdi tako vazno imas na koncu vsakega dela datum produkcije ,ker so na pasnikih samo TV ripi TVSA.