TOP 3 restavracije (Lj, Mb, Kr, Kp, NM, Bovec ...)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Prosim naštejte svoje TOP 3 restavracije, ki bi ji priporočili svojemu prijatelju, ki se odpravlja v določen kraj.

Namen teme je, da lažje in hitreje najdemo samo top priporočene restavracije v določenem kraju (kamor se recimo odpravljamo).

Za začetek napišite v katero mesto oziroma okolico mesta spadajo te restavracije (v Lj, Mb, Kr, KP, NM, GO, Bovec, Metlika, Slovenj Gradec... pač bližnja okolica določenega kraja oziroma področja).
To je lahko to tudi izven Slovenije. Naj bo radij lokacij restavracij dokaz ozek, torej da se ni treba voziti recimo 15km v eno smer izven kraja samo za to, da pridem do nje.

Priporočene restavracije naj ne bodo najdražje, kakšnih top high class slow food restavracij ne omenjajte, ker take nas verjetno ne zanimajo.

Zraven lahko še napišete kaj vam je bilo najbolj všeč.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
Ce: Francl,Tlačan
Bled: Gostilna pri Planincu,Ribja restavracija Peglezn
Lj:Mehiška na Wolfovi,Medvedovi

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Spirit, ko boš imel spisek, ga spiši v prvi post, da bo na kupu.

OK bom, samo mora najprej kdo kej napisat
grin1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Lj:
- Gostilna in penzion Janežič (no to je Pšata samo je par sto m iz Ljubljane)
- Pizzerija Piazza

Mb:
- Rustika

Vrhnika
- Gostilna in Pizzerija Boter

Da pa ne bom pisal za vsako vas posebej pa bom primorsko kar združil:
- Gostilna Korte (Korte nad Izolo)
- Gostilna Baladur (Šmarje pri Kopru)

Nazadnje urejeno:

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:

- Gostilna Korte (Korte nad Izolo)

Glede Kort bi samo pripomnila, da imajo zelo malo vrst jedi in še to večina morskih. Drugače kar sem jedla, je bilo zelo dobro.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Moj glas na primorskem: KORTE Torklja,
Ljubljana, vse bolj žalostno, naprimer Kovač Tomačevo
Gorenjska, Smuk če pa nočte fensi špensi, gostišče KOREN unterlojbl mal pod žičnco na Zelenic na ovinku

smile-1.gif

lp D

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Gostilna na Trojanah (tam ko imajo zelo popularne krofe) imajo zelo veliko ponudba različnih jedi (celo enolončnice), zelo okusno in hitra postrežbe, ne glede na gužvo, ki jo večino imajo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Glas za piazzo, pice enostavno posekajo vse kar sem sprobal do zdaj v LJ in tega je veliko.
grin1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Mogoče mal preveč fensi ampak odlična hrana.
Probaj še Korena, kakšen gamsov golaž al pa kej podobnega

lp D

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Glas za piazzo, pice enostavno posekajo vse kar sem sprobal do zdaj v LJ in tega je veliko.
grin1.gif

Se mi zdi, da Piazza ni več to kar je bila včasih. Tri leta nazaj so imeli res vrhunske pizze.Vedno je bila takšna gužva, da si moral čakati na prosto mizo... zadnjič sva z mojim jedla tam, jaz pizzo on testenine... Oba razočarana!

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
MB:
- Gostišče Pec (steaki, ribje stvari,..)
- Vila Rustica in La Cantina (testenine, pizze,...)
- Novi Svet (ribje stvari)

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Mogoče mal preveč fensi ampak odlična hrana.
Probaj še Korena, kakšen gamsov golaž al pa kej podobnega

lp D

Nisem še bila tam, sliši se zanimivo....
Jaz pa priporočam - Gostilna pri Bajdu (Senično) ....odlična hrana kot tudi postrežba!
zmaga.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Piazza je, kar se tiče hrane, postala čisto povprečna Ljubljanska pizzerija, kar jih rešuje je ambient in s tem zakrijejo druge slabosti.
Pizza je bolj kot ne presušena in tudi pri drugih sestavinah "šparajo".

Kar se tiče pizzerij je za moje pojme Top v Ljubljani Trta in Kašča Mrlačnik na Brezovici.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Zna biti, vendar jaz se nisem bil razocaran. Vedno dobim ravno prav zapeceno z rahlim testom in zadovoljivo kolicino dodatkov. Je pa res, da kaj drugega nisem probal pri njih. Meni se je opazno poslabsal Azur.

Trta je v Prulah, zraven ob nabrezju? Bi sel probat, ker nisi prvi, ki to priporoca. Imajo kaj posebnega za narociti?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tako ja, Trta je na Prulah. Posebnega..., ma ne, pizzerija pač - evo link; trta
Je pa okus pizz veliko boljši kot drugje, uporabljajo kvalitetne sestavine.

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Meni se je opazno poslabsal Azur.

Jooj, tam pa nisem jedla že sigurno tri leta. Se pa spomnim, še včasih ko smo šli z družino na pizzo, da so imeli res vrhunske pizze!
zmaga.gif
Se je res opazno poslabšal Azur? Škoda res...

kladu

Pripravnik
10. feb 2010
60
0
6
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Piazza je, kar se tiče hrane, postala čisto povprečna Ljubljanska pizzerija, kar jih rešuje je ambient in s tem zakrijejo druge slabosti.
Pizza je bolj kot ne presušena in tudi pri drugih sestavinah "šparajo".

Kar se tiče pizzerij je za moje pojme Top v Ljubljani Trta in Kašča Mrlačnik na Brezovici.

Največji problem Piazze je nekonstantnost....enkrat si dobil super pizzo, drugič je bila za v smeti...sicer pa meni osebno je v Lj top pizzerija Da Mattia.