Tomaž Pengov : Odpotovanja - cena?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Po večih kanalih sem izvedel, da tuji zbiralci nudijo na zeleni Pengovov LP Odpotovanja izjemnih 200-250 evrov, pa tudi več.
Iščejo tisto prvo, Helidonovo izdajo. Jaz ta LP imam, mi ga pa nekdo poskuša "izpuliti" za 100 evrov. Prepričan sem, da že ima kupca, saj se bavi z preprodajo iskanih LP plošč.
Jaz ga pod 150 € sicer ne bi dal.

Ve o tej zgodbi kdo kaj več? Kaže vinilko dati na e-bay in štartati z 150€?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
100€ je sigurno premalo. Sicer mi ni jasno kaj za vraga je posebnega na tej plati, ampak je kar wanted zadeva:

http://www.discogs.com/release/stats/1235381#wantlist

Jaz imam žal drugo izdajo (mislim da iz 1978), ki je stereo
tongue-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ena boljsih slovenskih evergreen stvari je ta plata.Drugace pa verjetno tezko najdes zbiralca ki bi ti dal toliko za LP, saj
LP zbiralci ponavadi kupjujejo vse zivo in ce za vsako dajo po 100eur je to kr dnar. Enkrat sem zasledil, da je v ameriki en tip,
ki ima ful plat (100k+), ceno je spustil ze na 1mio$ pa se zmeri ne gre.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem videl ravno na discogs tudi, da ima nekdo za 400 EUR. Kaka je pa ohranjenost tvoje ? M/M ?

Meni so hoteli v VOM-u v Ljubljani prodat LP Videosex - Lacrimae Christi (ZKP RTL) za 70 EUR. Sicer M/M, ampak zakaj toliko ?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz sem videl ravno na discogs tudi, da ima nekdo za 400 EUR. Kaka je pa ohranjenost tvoje ? M/M ?

Moja je zelo dobro ohranjena. Dvomim, da sem jo zavrtel tridesetkrat... Morebitni interes prosim na ZS.

Poznam lastnika VOM-a. Kupi za 20 €, nastavi prodajno 60-80€. Nič drugače kot drugi slovenski preprodajalci - marža manjša od 300% ne pride v poštev...

Ista zgodba je s starinami. Od dobro informiranega poznavalca sem zvedel, da slovenski prekupčevalci hodijo na sejem starin na Dunaj (v Avstriji očitno zdrava pamet deluje in so zato tudi cene "normalne"), kupijo za 1000 evrov robe in jo tu (Ljubljana, nedeljski sejem starin) prodajo za 2000 do 2500 evrov.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz na žalost stvari trenutno nimam kje vrtet, čeprav imam okoli 50 plošč... (Večinoma 80')

Plošče dobim ceneje kot v VOMU v bukvarni Ciproš v Mariboru... Npr. nazadnje sem dobil Jason Donovan - Ten Good Reasons -
ZKP RTL izdaja M/M za samo 2 EUR. V VOMU pod 12 ne bi prišu skoz...

Za kolko bi ti pa VOM odkupu omenjeno ploščo ?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Imam občutek, da za njo WOM ne bi dal niti 50 evrov. Igra na to, da prodajalec ne ve, koliko je kaj vredno. Če prodajalec ve, kaj prodaja in koliko je to dejansko vredno, se, ko sliši ponudbo, samo obrne...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
V bukvarno Ciproš Maribor pa ljudje podarijo kar bi drugače vrgli stran ali pa več ne potrebujejo... V oddelku LP je na kupe plošč, precej jih je v M/M stanju, večina pa brez HUJŠIH poškodb in jih je mogoče normalno poslušati, le očistiti jih je potrebno dobro.
Tam plačaš samo prispevek za društvo Ciproš... Zato take nizke cene...

Tomaž Pengov Odpotovanja pa tam še nisem videl, pa sem videl že marsikaj... (precej tudi odkupil)
Obstajajo kje MP3, da čujem kaka je ta plošča, ker me zanima zakaj jo vsi hočejo... Do zdaj sem slišal le LP Pripovedi,
pa single Napisi padajo / Črna pega čez oči.