Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Pozanimal sem se pri Panteonu, pa baje niso več uradni izvrševalec testov TOEFL. Ali mogoče kdo ve, katero podjetje trenutno opravlja to vlogo v Sloveniji? Preko TOEFL uradne strani namreč tega podatka ne dobim! Sicer bo treba v Zagreb ...
A na Panteonu pa nimajo podatka kje se sedaj da opravljati test? Tudi jaz sem šla na uradno stran TOEFL pa očitno pri nas trenutno ni možno opravljati testa. Drugače pa so imeli na ŠOLTu pripravljalni tečaj za TOEFL, mogoče pa tam kaj vejo, kam se moraš sedaj iti testirat.
Govoril sem z voditeljico tega TOEFL iBT pripravljalnega tečaja na ŠOLT in baje izpite izvajajo tudi oni. Oktobrski termin je poln (5 ljudi), tako da je naslednja možnost šele sredi novembra. Razmišljam, da bi se prijavil v Zagreb, kjer so testiranja (skoraj) vsak vikend.
teutates: imaš namen opravljati TOEFL v roku meseca, dveh?
Do konca leta so v Zagrebu aktualni naslednji datumi:
# 11.10.2008. u 9:00 (subota)
# 25.10.2008. u 9:00 (subota)
# 31.10.2008. u 9:00 (petak)
# 08.11.2008. u 9:00 (subota)
# 14.11.2008. u 9:00 (petak)
# 22.11.2008. u 9:00 (subota)
# 05.12.2008. u 9:00 (petak)
# 12.12.2008. u 9:00 (petak)
Če kdo izve za testiranja na ŠOLT, naj prosim doda v to temo (;
Priporočam: [KAPLAN-TOEFL.IBT].Kaplan.Internet-based.TOEFL. Par testov z uporabniškim vmesnikom, ki je zelo podoben tistemu na uradnem testu.
Med SPEAKING in LISTENING si delajte obsežne zapiske, ker je veliko odgovorov podanih že v pogovorih.
Test opravlja (ponavadi) več (do 5) oseb naenkrat. Slušalke, ki so na razpolago, ne zadušijo zvoka in ko oseba meter od vas odgovarja na vprašanja, zna biti to komu zoprno. Mogoče čepki za ušesa in slušalke do maksimuma? Pač odločitev posameznika.
Kratkoročno (pomojem) z učenjem ni mogoče narediti blazne razlike v uspešnosti na testu. Raje rešite par primerov, tako da ste seznanjeni s tipom vprašanj in da vam je jasna logistika.
Pri READING nikakor ne preberite vnaprej celega teksta!! Vprašanja so razdeljena tako, da se nanašajo na zaporedne odstavke. Hkrati z branjem teksta, začnite tudi z odgovarjanjem na vprašanja!
Med testiranjem je 10min pavza. Priporočam nekaj hrane in kakšno osvežilno pijačo (v računalniški sobi to ni dovoljeno).
Pri READING nikakor ne preberite vnaprej celega teksta!! Vprašanja so razdeljena tako, da se nanašajo na zaporedne odstavke. Hkrati z branjem teksta, začnite tudi z odgovarjanjem na vprašanja!
nič dodanega ampak mislim, da se to splača poudariti, ker je res premalo časa, da bi vse bral dvakrat. Tako, da mogoče vnaprej vprašanja prebrati potem pa šele tekst, da čimprej opaziš pravi odgovor.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.