Da izkoristim priliko ko se glih govori o Garminu. Imam Nuvija 205W, katerega sem danes prvič sprobal na daljši relaciji in sicer iz Brnika proti Mariboru. Za foro sem ga nastavil, da se mora izogibati avtocestam in plačljivim cestam, šel pa sem preko Domžal. Tam nekje do Domžal je delal okej, nato pa me je naprej proti Trojanskim krofom, kjer sem imel vpisan prvi cilj, usmerjal sila čudno. namreč namesto da bi mi kazal ravno naprej po glavni cesti, me je iz le te usmerjal desno proti Moravčam in nato naprej čez avtocesto na neko čudno lokalko. Kar ni niti najbljižja pot kakor tudi ne najhitrejša pot. Ker ga nisem ubogal, me je nato hotel na vsakem večjem odcepu na vsak način spet usmeriti desno na neke čudne lokalke namesto ravno naprej proti Trojanam. Čez čas je prenehal trebunjat in začel usmerjati pravilno naprej do Trojan.
Nato se mu je malo naprej od Trojan sfuzlalo in ni vedel ali vozim po glavni cesti ali avtocesti (nekaj časa namreč trasirata vzporedno). Ko pa sem po tastari prišel do Šentruperta, pa me je usmeril direkt na avtocesto (čeprav sem imel naštelano izogibanje avtocest in plačljivih cest). V glavnem na tej relaciji čista katastrofa. Če ne bi poznal ceste in bi ga ubogal, bog ve kdaj bi prišel na cilj.
Nato iz smeri Levca po tastari pridem v Celje. Namesto da bi me usmeril 1 km naravnost po široki obvoznici in nato naprej v desni odcep kjer je čez 500 metrov cilj, je pričel štrikati in me po nižje kategorizirani cesti usmerjati skozi center Celja, kjer je tako po razdalji kakor časovno dosti dlje do cilja, kakor v prvem primeru.
Imel sem vklopljeno Adria route 2.0 in Adria Topo. Je mogoče ta Topo karta toliko "interferirala" zraven, da je kazal neumnosti? Namreč vračal sem se iz hribov in sem jo pozabil ugasniti. Če ni v tem problem, v čem bi lahko bil potem?