točnost garmin

zuma

Zelenc'
18. jun 2008
4
0
1
lep pozdrav vsem. Mene zanima če se da pri garminu nastavit točnost?
sprasujem se.gif

jaz nisem nek računalničar in se ne razumen skoraj nič v to. imam nuvi 660 in mi piše 6m točnosti,to se mi zdi zelo dosti.

hvala za pomoč
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Odvisna je od sprejema satelitov, najmanj sem videl 1.8m

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Si bom sposodu temo. Imam sledec problem. V mapsourcu sem si na karti CN 2008 na sardiniji ustvaru dolocene tocke poti, predvsem plaze. In ko datoteko prenesu na napravo, so te tocke nekje v morju. Pol sem su preverjat koordinate iz mapsourca in se iz google eartha in so za isti kraj, razlicne. Imam mogoce kaj napacno nastavljen mapsource?!?!?

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Kje na Nuviju 205 lahko pogledam koliko satelitov lovi in kolikšna je točnost?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Mislm, da v osnovnem meniju pritisneš na tist indikator signala pa boš vidu mal več informacij.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Sepravi noben ne ve zakaj so koordinate na google earthu drugacne kot na mapsourcu?

Sem ugotovu zakaj je prihajalo do razlik. V GE sem imal nastavljeno da mi prikazuje koordinate samo v stopinjah, medtem ko v mapsourcu pa v stopinjah in minutah. Se pocutim kot bedak ker sprasujem neumnosti, sam zato ker nisem bolje pogledal
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Da izkoristim priliko ko se glih govori o Garminu. Imam Nuvija 205W, katerega sem danes prvič sprobal na daljši relaciji in sicer iz Brnika proti Mariboru. Za foro sem ga nastavil, da se mora izogibati avtocestam in plačljivim cestam, šel pa sem preko Domžal. Tam nekje do Domžal je delal okej, nato pa me je naprej proti Trojanskim krofom, kjer sem imel vpisan prvi cilj, usmerjal sila čudno. namreč namesto da bi mi kazal ravno naprej po glavni cesti, me je iz le te usmerjal desno proti Moravčam in nato naprej čez avtocesto na neko čudno lokalko. Kar ni niti najbljižja pot kakor tudi ne najhitrejša pot. Ker ga nisem ubogal, me je nato hotel na vsakem večjem odcepu na vsak način spet usmeriti desno na neke čudne lokalke namesto ravno naprej proti Trojanam. Čez čas je prenehal trebunjat in začel usmerjati pravilno naprej do Trojan.

Nato se mu je malo naprej od Trojan sfuzlalo in ni vedel ali vozim po glavni cesti ali avtocesti (nekaj časa namreč trasirata vzporedno). Ko pa sem po tastari prišel do Šentruperta, pa me je usmeril direkt na avtocesto (čeprav sem imel naštelano izogibanje avtocest in plačljivih cest). V glavnem na tej relaciji čista katastrofa. Če ne bi poznal ceste in bi ga ubogal, bog ve kdaj bi prišel na cilj.

Nato iz smeri Levca po tastari pridem v Celje. Namesto da bi me usmeril 1 km naravnost po široki obvoznici in nato naprej v desni odcep kjer je čez 500 metrov cilj, je pričel štrikati in me po nižje kategorizirani cesti usmerjati skozi center Celja, kjer je tako po razdalji kakor časovno dosti dlje do cilja, kakor v prvem primeru.

Imel sem vklopljeno Adria route 2.0 in Adria Topo. Je mogoče ta Topo karta toliko "interferirala" zraven, da je kazal neumnosti? Namreč vračal sem se iz hribov in sem jo pozabil ugasniti. Če ni v tem problem, v čem bi lahko bil potem?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sama Adria Topo nima vpliva. Lahko je v nastavitvah bila še nastavljena opcija Pešec, ali pa kakšna druga opcija, če si jih kaj spreminjal.

LP

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Danes sem naložil Adria route 2.1 in sprobal del iste relacije kot včeraj z Adria route 2.0. Zadeva je popolnoma enaka. Pred Šentrupertom namesto da bi me vodil naravnost naprej po regionalki v Celje, me je na vsak način hoče speljati na avtocesto za Celje. Nato v nadaljevanju naprej po reginalki v Šempetru ponovno na vsak način na avtocesto. V čem je fora da te kljub vklopljeni funkciji "izogibanje avtocest" na vsak način usmerja prav na njih?

Ima tu kaj veze nastavitev najbljižja pot ali najkrajši čas? Po moje to nima nobene zveze z avtocesto, če se jo mora izogibati. Tole mi pa nič ni jasno. Navigacija je nastavljena za avtomobil in ne za pešca.

Ima še kdo podobne probleme in kako jih rešuje?

OOTBOXZY

Pripravnik
23. sep 2007
68
0
6
Ne izogne se avtocesti, ampak cestninski postaji v Vranskem! Kakor si povedal, te ni hotel peljati cez nobeno cestninsko postajo, se pravi ti ni bilo potrebno placevati.

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Hvala za info!

Pomalem se mi je zdelo da mora biti nekaj takega, saj je na vsak način težil na avtocesto samo tam kjer ni treba plačati.

Samo v vednost vsem potencialnim kupcem vstopnih modelov Garmina... imam v roki prejšnji model Nuvi 250W in novi model Nuvi 205W. Staneta enako, pri čemer pa je razlika v delovanju kot noč in dan v korist novemu modelu. Novi se zaklene na satelite dobesedno v trenutku, dočim stari rabi celo večnost. Prav tako pa jih lovi dosti bolje, saj na mestu kjer stari ne more določiti lokacije, ta novi brez problema lovi 4 satelite. Kakor piše v opisu ima novi model vgrajen novi sprejemni modul, ki je v praksi očitno superioren staremu. Prav tako zadeva deluje hitreje, zemljevidi pa so prikazani lepše (senčenje).

Po moje gre za ogromen korak naprej napram staremu modelu. Treba je samo naložiti gor kartografijo, saj v originalu pride le alpska regija. Ali vzeti večjega brata 255W ki ima že naložen City navigator Europe 2008.

Glede na to da nekateri trgovci forsirajo star model, na katerega naložijo cel kaufen kartografij in skupaj prodajajo pod šifro ugodno (samo da spraznijo zaloge) predlagam razmislek. Novi model je dosti izboljšan in če se ista kartografija naloži nanj je to čisto druga pesem.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
No jst sm tud dobu dons ponudbo za Nuvi 660 za cca 350€, sam sm istga mišlenja kot Bingo. Zanima me samo navigacija in bom raje kupil novi model (Nuvi 255 WT). Sicer ga je trenutno zmankal, mogoče bo že konc tedna v JAE. Prek interneta nej bi bil 255€, drugje 269€.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Na garmin.com piše, da ima model 255W tudi "Speaks street names " in da pa nima "Speech recognition (navigate with voice commands)". Saj ne more biti, da ne bi imel zvkovne navigacije!!. V čem je razlika med tema dvema zadevama?

I

Izbrisan uporabnik #488

Eno izgovarja imena ulic (seveda to ne dela pri nas), drugo je moznost, da mu dajes glasovne ukaze, namesto da tipkas po njem (zadeva se ni prijela niti na gsmih...)