TMC probelm na Nuvi1490T

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
Pozdrav,

Imam nuvi 1490T in registriran in aktiviran SLO TMC Premium. Naprava lepo sprejema spročila (sicer malo prepočasi za moj okus, pa vendar le), ki jih lahko nato vidim na seznamu in traffic karti. Če nastavim, da me vodi po poti, kjer je recimo omejitev rumnena ali rdeča mi na karti (levo zgoraj) vedno sveti zelena ikona, zgodi pa se ne nič, kot tudi nikoli ne vidi prometa na moji poti, če pritisnem na meni promet na izbtrani poti.

Ima še kdo tak problem oz. kakšno rešitev?

Imam inštalirano CNEU 2010.30 in AR3.0NT (oboje original) in najnovejše update, ki so bili na voljo preko webupdater-ja.
LP
Kacek

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Samo eno karto imej vklopljeno in če ti lovi je to to za te pare
smile-1.gif

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Samo eno karto imej vklopljeno in če ti lovi je to to za te pare
smile-1.gif

Sej sem probal vse možne kombinacije pa je isto. Sam me je zanimal no če ima še kdo tak problem oz. a je problem v našmu TMC-ju ali v napravi.

TNX
LP
Kacek

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ja, jaz imam podoben problem... Žal uporabljam napravo (enakega tipa) šele kratek čas, vendar mi tale TMC deluje bolj za silo... Ne vem, ali so za to krive slabe prometne informacije ali software naprave.
Čudno se mi tudi zdi, da ko grem v meni naročnine za prometne info, mi izpiše, da naročnina še ni bila aktivirana, ker naprava še ni dobila signala prometnih informacij. Zdaj ne vem, ali to velja za druge dosmrtne naročnine, ki sem jih dobil v napravi ali za SLO naročnino. Ker zastoje lahko vidim, enkrat se mi je ikona celo obarvala rdečo.
aplauz.gif
SLO naročnino imam dosmrtno.
..
Mogoče pa še nisem zapeljal v pravo gnečo
bonk.gif

Občutek imam, da naprava prikazuje samo dela na cesti, dnevnih zastojev pa ne...
17758-icon_confused.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Ni nič narobe, obvestilo o aktivaciji izgine najkasneje med vožnjo, ko sta signala TMC in GPS dovolj močna za sprejem.

LP

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Naprava prikazuje samo tisto, kar kekci na RadioSI in TrafficNav javljajo...
uf-1.gif

Če ne javijo nič, tudi Garminov TMC ne more vohati kje so zastoji.
rolleyes-1.gif

Za neaktivirane naročnine pa se ne sekiraj, ko boš 1x v USA se bo verjetno tudi tisti aktiviral...
zmaga.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Da ni bila aktivirana pa ti piše za ostale servise v tujini. Aktiviralo se bo takoj, ko boš prišel na omenjeno območje.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

Še eno posredno TMC vprasanje: A je nujno, da je sprejemna antena raztegnjena po šipi ali pa jo lahko imam skupaj zvito (kot je bila, ko sem jo kupil) in pač visi med napravo in šipo ?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Nujno ni, če dobiš signal, je pa priporočljivo zaradi boljšega sprejema signala kadar si na odročnejših krajih, tako kot je včasih bilo za boljši sprejem signala pri starejših mobitih izvleči anteno.
Samo po sedanjih praksah zaenkrat lahko izgubiš signal tudi v Ljubljani, tako da dokler ne bo 100% neprekinjeno delovanje mirne duše lahko pustiš kot imaš.

LP

jriznar

Pripravnik
2. jun 2008
146
2
18
Ptuj
TMC na 1490T dela zelo dobro seveda če javijo preko radia
danes sem se peljal iz Ptuja proti Mariboru po stari cesti in mi je na Ptuju javil TMC kar
štiri delne zapore in res.
1.Skorba-gradijo kanalizacijo
2.Slovenja vas-alsvaltirajo cesto
3.Loka-Rošnja-pol cestišča je zaprto en del ne delajo pa nič
4.Tezno-pol ceste zaprto
kabel za TMC pa imam na šipo

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
nebi rad odpiral novo temo in vprašam tule sam imam NUVI 660FM in sem se peljal iz MS v LJ in domov in nikakon ni javil nobenih zapor ki so bile . Lahko jih samo vidim če grem ročno v nastavitve in na modri trikotnik tam vidim .
In nikakor se noče aktivirat naročnina v SLO. Zakaj to lučka je bila vedno svetila zeleno..

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Lep pozdrav katere vrste tmc antene se nahaja zraven tega modela garmina nuvi 1490t.Ali je gtm 25 ali gtm 35.hvala

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
TMC in izogibanje pri 1490T deluje pri meni samo z AR, CNEU pa ne reagira. Tudi na drugih napravah v podobnih sporočilih na tem forumu so so iste ugotovitve. Pri 1490T je v kompletu GTM 25. Novejše naprave 3xxx in 2xxx imajo GTM 35, ker ima močnejše napajanje, ki ga zahtevajo novejše naprave. Mogoče imajo tudi novejši manjši vtič, ne vem natančno.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
imaš prav ja. da dela sam z AR, tko kot pri meni...na cne ne reagira. mam pa 255wt.