Tlačni ventil na bojlerju malo kaplja ob gretju

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Unitasov tlačni ventil mi občasno kaplja, sploh kadar bojler malo dlje ogreva vodo (če nastavim na višjo temperaturo) Bojler je pokončni 80l.
Prej je bil stari ventil kar zablokiran (11 let) sedaj ob obnovi kopalnice pa sem dal novega in me zeza
grin1.gif

Da se ga razdreti, je možno da bi rahlo podložil vzmet in s tem za 0.5 - 1 bar dvignil mejo ventila?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Varnostni ventil ti pušča ker ob naraščanju temp. tlak v bojlerju raste,.....v skrajnem primeru bi lahko bojler razneslo.
Ekspanzijska posoda je rešitev za tvoj problem.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Unitasov tlačni ventil mi občasno kaplja, sploh kadar bojler malo dlje ogreva vodo (če nastavim na višjo temperaturo) Bojler je pokončni 80l.
Prej je bil stari ventil kar zablokiran (11 let) sedaj ob obnovi kopalnice pa sem dal novega in me zeza
grin1.gif

Da se ga razdreti, je možno da bi rahlo podložil vzmet in s tem za 0.5 - 1 bar dvignil mejo ventila?

tu ti nimaš kaj razdirati
ne-ne-1.gif

vgradi raztezno posodo ,menjaj ventil in ne bo curjalo in ne kapljalo.
če pa si v hiši pa vgradi še reducirni ventil za celo bajto,občutno imaš prevelik pritisk vodovoda.

pozdrav.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
grin1.gif

......,menjaj ventil in ne bo curjalo in ne kapljalo...

pozdrav.gif

sej ventil mora puščat če je prevelik pritisk...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
grin1.gif

......,menjaj ventil in ne bo curjalo in ne kapljalo...

pozdrav.gif

sej ventil mora puščat če je prevelik pritisk...

"vgradi raztezno posodo,menjal ventil in ne bo kapljalo in curjalo "
če bi si dobro prebrl in malo premislil ne bi pisal samo pol besedila
ventili ki so že enkrat spuščali ,jih je potrebno menjati neglede če vstaviš raztezno.
zato drugič dobro preberi pa pol komentiraj .

pozdrav.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:

.......ventili ki so že enkrat spuščali ,jih je potrebno menjati neglede če vstaviš raztezno.
zato drugič dobro preberi pa pol komentiraj .

pozdrav.gif

...no zanimiva informacija, glede na to, da v navodilih ventila piše , da je puščanje(ob presežku tlaka) nekaj povsem normalnega.
Konec koncev ventil pušča tudi ko ventil na roko odviješ(kar naj bi se redno prakticiralo, zaradi prevrjanja funkcionalnosti ventila).

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.696
3.300
113
Na tisti del, kjer ob gretju kaplja voda daj na iztok gumijasto cevko in jo napelji nekam v kakšen odtok.

Še eno vprašanje, imaš morda na dovodu hladne vode montiran nepovratni ventil ali ventil za zmanjšanje tlaka? Ker načeloma so ti varnostni ventili nastavljeni na nekoliko višji tlak, kot je normalen v vodovodnih sistemih in ob gretju, ko se voda širi, bi se morala širiti nazaj proti vodovodu (ali ekspanziji), kar se pri tebi očitno ne, zato ventil kaplja.

Nazadnje urejeno:

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Mene pa pri tem ventilu zanima ali je normalno, da je tista pipca oz. ventil pipce zaprt do konca in ob morebitnem povečanju tlaka kljub temu spusti vodo čez ta odvodnik? Ali pa mora biti malo priprt, da je pravilno nastavljen?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.696
3.300
113
Ventil se pusti na miru, tako kot je kupljen. Odpreti se ga da zgolj zato, da ga vsake toliko preiskusiš, če ga ni zagrabilo in ne bi več odpiral.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Se pravi je moj zanič, čeprav nov, ker sem ga odprl do konca in zaprl nazaj in se je pri tem zaprl do konca ne na neki distanci npr. 1mm do popolnega zaprtja?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Mene pa pri tem ventilu zanima ali je normalno, da je tista pipca oz. ventil pipce zaprt do konca in ob morebitnem povečanju tlaka kljub temu spusti vodo čez ta odvodnik? Ali pa mora biti malo priprt, da je pravilno nastavljen?

Pravilno je da je "do konca zaprt".Če je višek tlaka ga bo spustilo skozi.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Se pravi je moj zanič, čeprav nov, ker sem ga odprl do konca in zaprl nazaj in se je pri tem zaprl do konca ne na neki distanci npr. 1mm do popolnega zaprtja?
malo verjento da bi bil zanič

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Sem ze razmisljal da bi speljal cevko v wc kotlicek ki je pol metra stran.
Glede na navodila proizvajalca je tudi to(napeljava v oddtok) je poleg raztezne posode ene izmed variant.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Po moje imaš v sistemu malce višji tlak, zato varnostni ventil spušča. ( saj zato tudi je tam ! )
Če bi dal za vodnim števcem reducirni ventil in nastavil tlak vode na okoli 4 bare, ne bo več puščalo, ker bo dovolj tlačne rezerve zaradi segrevanja vode v bojlerju.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.015
984
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Po moje imaš v sistemu malce višji tlak, zato varnostni ventil spušča. ( saj zato tudi je tam ! )
Če bi dal za vodnim števcem reducirni ventil in nastavil tlak vode na okoli 4 bare, ne bo več puščalo, ker bo dovolj tlačne rezerve zaradi segrevanja vode v bojlerju.

Točno to kar si opisal PREVERJENO ni 100% garancija za rešitev problema.
npr.tak: http://www.unitas.si/produkt/product/varnostni-ventil-g-34-13002

Nazadnje urejeno: