Tlačna cev za potopno črpalko

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kje bi dobil tako:

3_1_400x450.jpg
?

Baumax, merkur ipd. imajo samo te:

sesalna-cev1.jpg

Taka mi ne pride v poštev, ker imam že zabetonirano plastično odtočno cev fi 50mm in te slednje nikakor ne morem spravit skoz, ker so trije ovinki. Sem že imel skozi vrv in vlekel, ampak ne gre.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
http://www.aquashop.si/Product-Biom-mehka-cev-4-6-mm_749.aspx

Če imaš cevi z 45 stopinjskim kotom to ne bo šlo ker jke sam premer položenigh cevi preozek zakaj nisi uporabil gibljivih rdečih cevi z ærno gladko notranjostjo kjer to ne bi bil problem, tudi sam imam položeno cev vendar alkatenko in samo del cevi od potopne do spoja take giblive z obročki --Merkur-- če boš se hotel močiti spelji v to položeno cev tisto kar uporabljajo električarji za napeljevanje vodnikov je iz trdnega laksa cev ki pa jo hočeš speljati pa močno namaži z milom še bolje z tekočim detergentom--ne mast ali olje !!. in tako bo maloverjetno vendar možno zdrselo skoz.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Zgornja cev je ku.rac od ovce, ker se pozna vsak cvikl in blokira pretok vode. Imel, vem kaj govorim.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ej,pol pa priklopi pumpo direkt na to cev ki jo maš že položeno v beton na drugi strani pa naredi isto pa si rešo problem

pozdrav.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
1249_Polipropilen_odto%C4%8Dna_cev.jpg

Tako cev imam. Iz jaška kjer je črpalka do tam, kjer se bo iztekalo. Višina je slabe 3 m + 5m po vodoravnem. Kolikor sem bral naj bi te cevi ne bile primerne. Ne bi rad eksperimintiral, da me potem kaj ne zajebe, ko se bo podtalnica dvignila.
tongue-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
1249_Polipropilen_odto%C4%8Dna_cev.jpg

Tako cev imam. Iz jaška kjer je črpalka do tam, kjer se bo iztekalo. Višina je slabe 3 m + 5m po vodoravnem. Kolikor sem bral naj bi te cevi ne bile primerne. Ne bi rad eksperimintiral, da me potem kaj ne zajebe, ko se bo podtalnica dvignila.
tongue-1.gif

sem naredil takole na isto cev
vzal ustrezen pp čep ga prevrtal zalepil v to luknjo dvojni navoj 1cola
čep namazal z silikonom ga vtaknil v cev privijačil z knipingi ali gips vijaki za gips,na dvojni navoj nataknil gibljivo cev pritrdil z cevno objemko in povezal z črpalko in nimam problemov z črpanjem podtalnice pred bajto. čist enfoh ,dela vse bp.
če bi mi bilo bi odprl jašek in ti stvar poslikal vendar je preslabo vreme pa še dežuje pa mi ni ,

pozdrav.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Patriot če si dobro prebral moj prejšnji post boš v te sive cevi teško kaj porinil her je v kolenih prehod preosterreskiraj in tam kjer imaš kote odštemaj in položi giblivo cev kot sem ti zgoraj opisal in takrat boš lahko v njo dal tudi druge cevi.Sicer pa je za ta namen katerega bi ti rad uporabil so te cevi tudi primerne za hladen pretok zato jih brez bojazni uporabi, ne bo ti jih razneslo niti ne bo puščalo prenesejo pa tudi nekaj barov pritiska,

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Če hočem štemat moram prvo odmetat 2,5 metra zemlje izza škarpe.

Bom verjel Jurgi in naredil tako kot on.

Citat:
Uporabnik jurga pravi:

če bi mi bilo bi odprl jašek in ti stvar poslikal vendar je preslabo vreme pa še dežuje pa mi ni ,

Če ti ne bo pretežko poslikaj prosim ko neha padat.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Somo ideja:

Če gre vrv iz ene strani do druge, bi morda lahko poskusil plastično cev za kakšnih deset minut tik pred začetkom vleke potopiti v vrelo vodo in poskusiti še enkrat potegnit skozi. Seveda pa bi moral biti začetek primerno koničast, kar bi najlažje naredil z močnim lepilnim trakom.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ne bo spravil skoz kolen ker kolena z notrabje strani niso upognjena kot z zunanje temveč imajo pravokoten rob.
Patriot --koliko cevi od črpalke gre v cev jo porini ostalo na koncu zadelaj z pur peno in verjemi da je več ne snameš.
Lako pa na koncu daš tudi redukcijski podaljšek 50 na 32 in v to redukcijo potisni cev konec pa prelepi z izolir trtakom.
2015880-PP-Hisna-kanalizacija_6.jpg

Priponke

• 2015880-PP-Hisna-kanalizacija_6.jpg
    2015880-PP-Hisna-kanalizacija_6.jpg
    125 KB · Ogledi: 414

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
To drži, vendar je rob na notranji strani kolena, medtem ko je 'ovinek' še vedno lepo gladek. Sklepal sem, da se zadeva ustavi predvsem zaradi težjega krivljenja.
Lahko pa, da se motim.

Edit: res je problem pri notranjosti. Sem šel sedaj pogledat v delavnico in na kolenu (sicer 30°) je na notranji strani kar precej robov, tudi na strani, kjer sem pričakoval gladkost.

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
tako je ja in ta kvadratni kot v notranjosti dela problem, če bi bilo koleno zaobljeno v celoti bi bilo super, in tako je problem v odtokih pri teh mannjših dimenzijah da se mašijo prav v predelu kolena in je potrebno čistiti s strojem .
Zato pa je za sam pretok vode čeravno z rahlim pritiskom oz, tlakom to čist dovolj za namen ki ga kolega hoče izvesti.
Sam imam sicer podobno situacijo ko iz studenca vlečem vodo za polivanje vrta v veliko cisterno in sem raje speljal najdebelejšo alkatenko po zemlji do priključka z izvodom iz studenca na to bi lahko kolega že prej mislil in sedaj ne bi toliko premišljeval če ja ali ne.Vendar za pretok je to zadosti dobro in bo zdržalo leta in leta.

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Načeloma bi se tole, glede na to, da je precejšnja razlika med premeri, dalo dobiti skozi.
Uporabit bi moral jekleno žico , da bi v kolenih tvorila radij, štrik se lomi. Nato bi moraj najprej dobiti žico skozi cevi. Na preostalo žico bi nataknil cev (se pravi, potrebuješ žico dvojne dolžine), ki bi jo rad potegnil skozi. Potem bi pa z potiskanjem žice in cevi skupaj porinil skozi cev. Malo bi si tudi pomagal z vlečenjem, ampak glavno bi moralo biti potiskanje.
Najti bi moral jekleno žico, ki bi dovoljevala prehod skozi koleno, še vedno pa bi bila dovolj toga, da se ne bi zvila zaradi potiskanja.
ZA test bi pa najprej poizkusil na enem kolenu, da se dobi občutek.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Plus samo cev namažeš s kremo za roke pa bo garant šlo....

Na suho neče...

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
Kakšen tlak pa bo v cevi, je to samo za prepumpavanje? Potem so ti kanalizacijske ok. Če nisi dal dihtung na kanalizacijske cevi, lahko probaš z Euroflex konduitom - za prečrpavanje je ok, za 3 bare mislim da ne bo. Dobiš jo v Efektu, različne premere. Glej sliko od Retro-ja.