Tiskanje preko mreže

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V sužbi imamo tiskalnik na enem računalniku sharan v mrežo. Do včeraj je delalo na vseh normalno, včeraj pa je na enem računalniku med windows update ponudil nov gonilnik za tiskalnik.

Zdaj noče tiskat (če dam natisni preizkusno stran napiše, da je ni bilo možno natisnit), tiskalnik sem odstranil in naložil na novo, pa je spet isto. Najde ga preko mreže normalno, tudi preko omrežja lahko dostopam do računalnika, ki ima priklopljen tiskalnik, med sharanimi mapami najde tiskalnik... Skratka vse, samo printat se ne da
tongue-1.gif

Sem iskal med nazadnje nameščenimi posodbitvami, pa ni nikjer gonilnika od tiskalnika. Kak naj odstranim vse gonilnike, tako da bo pri novem nameščanju potegnil gonilnike preko mreže?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
OK, gonilnike sem uspel odstranit, preko mreže potegnil ''sharae'' gonilnike in sem spet na istem. Tiskalnik najde brez problema in ga namesti, samo tiskat se ne da.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.166
1.142
113
Za XPje:
Start --> Tiskaniki in faksi --> potem pa na desni strani nekje na belem (NE na tiskalniku)
DESNI klik in izberi "Lastnosti strežnika", potem pa na zavihku "Gonilniki" označi in odstrani gonilnik.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pozabil sem prej napisat, da sta oba računalnika Windows 7.

Sem na ''print'' računalniku dal v sharanje še fax in sem lahko preko mreže normalno dodal in printal, samo laserc, ki je do včeraj delal, sedaj noče več. Dela pa printanje sicer iz ostalih 5 računalnikov
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če sem pa vrgel dol vse gonilnike, tudi na kompu kjer je priklopljen tiskalnik sem nove gonilnike gor vrgel. Spremenil sem tudi ime mrežnega printerja, če bi potegnilo, pa nič...

Najbolj me jezi, da lahko grem preko mreže do printerja, kliknem na njega in vidim čakalno vrsto tiskanja in vse živo, samo tiskat noče
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če dam nekaj printat se ne zgodi nič, niti čakalna vrsta se ne odpre. Če dam ''natisni preizkusno stran'' mi napiše, da je ni mogoče natisniti in ponudi ''odpravljanje napak'' (ki kot ponavadi ne odpravi ničesar).

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Ne vem na pamet kje je ampak je mogoče treba še dodatno dati ta printer v share?

Na tej mašini kjer so težave poklikaj na lastnosti printerja ali pa daj nekaj printati in tam v lastnostih malce poklikaj (se dodatno še odpre eno okence za share)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na ostalih računalnikih lahko printam, tak da v tem ni problem. Pa kot pravim sem še en printer dal sharat in sem lahko na njega printal brez problema.

Počasi mi zmanjkuje idej (razen formatiranja).

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Razumem da na drugih deluje.

Jaz sem imel problem, ko je na istem računalniku delalo printanje na enem tiskalniku če je bil ta pc vklopljen direktno v printer

ko sem hotel printati preko mreže, ga je našel med share tiskalniki, tudi ko sem dal print oz. izbiral tiskalnik pred printanjem, ga je našel, samo ni printal.

Pomagal je postopek, da sem na tem računalniku še nekj zbrskal eno okence in še nekje dodal ta tiskalnik v share.
Potem je delovalo bp (je pa to bilo samo na Win 7) V xp deluje bp

Samo ideja pač ...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na računalniku na katerega je priklopljen tiskalnik ali na tistem, iz katerga hočeš tiskat?

Imam občutek, da imam isti simptom, kot si imel ti.

Edit: Med nameščanjem tiskalnika preko mreže me vpraša, če da tiskalnih v share - to nisem odkljukal, ker je tiskalnik že tako ali tako sharan.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Na računalniku iz katerega želiš tiskati - na tem pc najdi to dodatno okence (sej bi bil bolj točen kje je to okence, če bi imel win7 kje v bližini ...)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po dveh urah izgubljanja živcev je uspelo s tole rešitvijo:

>>1) Share Permissions
>>1. On explorer, go to C:\windows\system32\spool\PRINTERS
>>2. Right click, Properties
>>3. Sharing tab
>>4. Advanced Sharing
>>5. Check "Share this folder"
>>6. Permissions
>>7. Grant everyone Full Control
>>
>>2) NTFS Permissions
>>1. On explorer, go to C:\windows\system32\spool\printers
>>2. Right click, Properties
>>3. Security tab
>>4. Edit
>>5. Add
>>6. Advanced
>>7. Find Now
>>8. Choose "NETWORK"
>>9. OK
>>10. Grant NETWORK Full Control

AND THEN we had to install as local printers, using the port trick. . .

1. Go to "Printers"
2. click "Add Printer"
3. "Add a Local Printer"
4. "Create a New Port"
5. use the "Local Port" option
6. at "Enter a Port Name" enter: "\\Computername\Printername"

---

Opažam, da je Windows s sedmico šel korak nazaj pri mrežah, ker toliko problemov, kot jih imam s Win 7 nisem imel v vseh letih s Win XP... Samo kakšen ''napačen'' popravek se naloži, pa že ne vidiš mreže, ali pa preprosto naslednji dan vklopiš računalnik in naenkrat ti vidiš vse, oni pa tebe ne (in rešitev je ponavadi nekaj ''enostavnega'' kot zgoraj prilepljena rešitev
bonk.gif
).