tiskanje na zelo tanek papir/formularje - model?

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
imam "zanimiv" problem. V firmi moramo občasno tiskati na posebne obrazce, ki pa so narejeni iz 6 "kopirnih" izvodov (ki to dejansko niso in si pomagamo z indigo vmesniki.
varianta ki jo trenutno uporabljamo je z igličnim tiskalnikom + s pomočjo indigov, kar pa je zelo zamudno (poleg ostalega je potrebno še dodatno "centriranje" in včasih se ob tisku tudi kaj zamakne in sfiži)

Torej je druga možnost vsak izvod tiskati posebej, kar pa je izredno zamudno . Laser printerji ne funkcionirajo, ker take papirje pomečkajo.
Moja ideja je, da bi morda uporabili kakšni (inkjet?) tiskalnik, ki imajo čim direktnejšo linijo papirja - s čim manj zvijanja.

dobrodošle vsakršne ideje in priporočila...

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Jaz sem to rešil tako, da za 1 cm zaviham navaden A4 list na zgornjem robu in potisnem obrazec v tisti žepek, potem pa oba hkrati v laserca in natisnem. Se prav nič ne zmečka.
Je pa to verjetno še bolj zamudno kot iglični z indigom.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Dobavitelj iz Italije je šel iz običajnih (samokopirnih) CMRjev na navadne A4 liste, katere tiska na laserskem tiskalniku.
Predvidevam, da tiska list po list in jih potem spne skupaj.

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Dobavitelj iz Italije je šel iz običajnih (samokopirnih) CMRjev na navadne A4 liste, katere tiska na laserskem tiskalniku.
Predvidevam, da tiska list po list in jih potem spne skupaj.
poznam to varianto za CMRje, a v tem primeru pa gre za drugačne specifične obrazce, ki so tudi oštevilčeni v seriji in so kot dokument veljavni izključno če se tiska nanje. Sicer mi ni povsem jasno zakaj so potem naredili tako slabo samokopirno izvedbo...

Nazadnje urejeno: