Tiskanje HTML strani z javascrip gumbom???

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Pozdravljeni

Imam težavo, kako natisniti stran.
Spletno stran imam razdeljeno na levi in desni okvir, v levem so splošni podatki in gumb za tiskanje desnega okvirja, kjer so uporabni podatki. Poskusil sem z dvema javascript kodama, in vse je OK iz IE iz FF pa ne gre. Ima kdo kodo, ki bi delovala iz obeh brskalnikov.

Poizkusil sem z http://javascript.internet.com/page-details/frame-print-demo.html (FF je sploh ne premelje)

http://javascript.internet.com/miscellaneous/print-frame.html (ta siser deluje iz FF vendar mi "popači pisavo"

Hvala in LP

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Frami? Resno???

A če pa pogledaš samo desni frame v ff in daš print, pa nardi vredu? Načeloma JS s "kvaluteto fontov" nima nič skupnega. Ta koda samo sproži print opcijo, ki bi jo drugače moral ročno izbrati preko menija. FF privzeto ne natisne strani tako kot zgleda v brskalniku. Če hočeš to, si moraš sam nastaviti v FF. Na strani se preko JS to ne da.

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Ja očitno sem po krivem obsodil drugo kodo
d055.gif
(prva v FF ne deluje), kajti tudi direkten print iz desnega okna v FF ni OK (enak kot z drugo scripto).
No nekaj je gotovo, druga scripta je OK, očitno pa je nekaj narobe s kodiranjem znakov?! Prikaz v FF OK print not OK
confused-1.gif

Hvala za pomoč, sedaj moram napako očitno iskati drugje.
cry12bpy.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz imam rešeno takole, pa že mnogo let deluje brez težav.
V željeni frame zmontiraj gumb, ki ti v novem oknu odpre printer-friendly verzijo, v tem novem oknu pa uporabi tole:
<BODY onload="window.print()">. Sicer ti ostane odprto okno, ki ga je treba zapret. Ni sicer čisto tako, kot želiš ti, dela pa.

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Hvala za pomoč, ampak ni potrebe. Skripta, ki sem jo omenjal kot druga, deluje ok tudi iz FF.

Kar se pa popačenja fontov tiče, pa je tako: ugotovil sem, da mi ne tiska fonta "MS Sans Serif", ampak neke čudne znake. Prikaz v FF in predogledu je OK le na papirju je omenjeni font z drugimi znaki (ne samo šumniki ampak nebene črke ni samo neke kvake in pokončne črtice). Z ostalimi fonti nisem zasledil problemov.
Vem boste rekli pač spremeni font in to je to. Pa ni tako preprosto, ker so to samodejno generirane HTM strani iz programa, ki jih je cca 100 in to je malo preveč dela.

LP