tiskalniki hp....za znanstvenike :)

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
zadnjih nekaj let opažam, da so pri hpju naredili velik korak...nazaj v user friendly vmesnikih pri namestitvi tiskalnikov. ali privzeta namestitev tiskalnika vodi v nedelovanje le-tega do tega, da diplomiraš, ko skušaš vstaviti kartuše v malce dražji model. ja, hudiča moraš ugasniti (čeprav ga ne smeš), da gre namestitev naprej. no, to, da moraš dejansko uac izklopiti (in seveda "kao" izpostaviti pc nevarnostim) med nastavitvijo nikjer ne piše. ali to, da moraš cel kup novejših modelov na koncu (iz obupa) nastaviti kot deset let star tiskalnik...saj jaz še nekako to preživim (pa čeprav jih ne nameščam ravno vsak dan), a kakšna stara mama pa to ne bo nikoli sprocesirala
smile-1.gif

ne vem...ena preprosta storitev, ki bi morala trajati največ 5 minut, traja vsaj pol ure. ali več. ne vem...ali se staram ali pa sem kekec
aplauz.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Tudi jaz sem že pred leti obupal nad HPjevimi priporočenimi namestitvami driverjev, ko sem nekoč en printer in dva laptopa čakal vse popoldne. Pravzaprav sem po Ž crknjenih platah (ki ti jih zamenjajo v času garancije, po njenem poteku pa ti novega rezervnega dela *nočejo* več prodati) obupal nad HPjem printerji na sploh...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hp je ratal Bedanc!
tudi jst sem že videl to čudo, ko najprej dela, čez eno uro pa printerja več ne prepozna.
in tako vsak dan. mal dela, pol ga več ne vidi, vse skup reštartaš pa dela, pa čez par ur spet ne dela.
pa lahko printaš, skenirat ne moreš, ker ne ve da ima skaner...
Ko ni nobene logike in nobenih vzrokov in res zmanka idej kaj sploh še nardit... razen v zid ga zabrisat!

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Sam sicer nisem pristaš HP-ja, po sili prilike pa doma uporabljam HP OfficeJet PRO 8500, pri sestri v službi pa skrbim za HP OfficeJet Pro 8600.

Pa oba delata kor urca, tako da dokler rabim samo kartuše zamenjat, bosta ostala, ...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem tudi obupal nad HP-jem.

Prva multifunkcijska naprava, je delala v redu ... stara mašina, delala dokler ni razpadu zobnik na osi, ki podaja liste.

Kupil novo multifunkcijsko HP, pa včasih kar ne ve al bi tiskala al ne. Dam print navadnega A4 teksta, pa čaka in čaka ... včasih pol natisne, včasih pa tudi po 5 minutah nič. Potem nekaj časa deluje ok, printa normalno hitro ... pol se spet kar "zgubi" in čakaš na print...

Spakiral vsekupaj in šel kupit Epsona. (že nekaj let zadovoljen, pa še kartuše res poceni v primerjavi s HPjevimi)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
hp je še kar uredu

ampak mora bit "industrijska" laserska zadeva, ne multifunkti za 100€. če ne drugega pri takih izgubiš support takoj z naslednjo verzijo winsov. epson in canon sta pa še slabša.

inkjeti pa sploh ne vem komu so namenjeni. to po izkušnjah več ali manj ne dela ne glede na proizvajalca
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Inkjeto so pač nateg, ki ga kupiš preden greš na laserje.

Tako kot kupiš tist laks na koščku stiroporja, preden ugotoviš, da brez ribiške palice pač ne boš ujel ribe. :D

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
V 25 letih firme smo zamenjali veliko printerjev, od igličnih do inkjetov, preko ČB in barvnih laserjev, do inkjet multifunkcij. Laserji so OK, dokler ne doguraš do večjih menjav v napravi, potem je nov skoraj cenejši in ker rabimo barvni print smo pristali nazaj na inkjetih, ko crkne ga vržemo v smeti in po drugega. Tako je v koš letelo že več HP iz razlogov, ki so napisani zgoraj in ker enostavno niso prepoznali fejk pa tudi originalnih kartuš. Sedaj uporabljamo Epson in Canon pa teh problemov ni več.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
hp je ratal Bedanc!
tudi jst sem že videl to čudo, ko najprej dela, čez eno uro pa printerja več ne prepozna.
in tako vsak dan. mal dela, pol ga več ne vidi, vse skup reštartaš pa dela, pa čez par ur spet ne dela.
pa lahko printaš, skenirat ne moreš, ker ne ve da ima skaner...
Ko ni nobene logike in nobenih vzrokov in res zmanka idej kaj sploh še nardit... razen v zid ga zabrisat!
In najboljše je, ko se to zgodi pri kakšni stranki, odgovor hp supporta pa je, da naj kupijo nov printer.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Vse je odvisno za kaj potrebuješ. Laserc je že fina zadeva, vendar cena odtisa ni zanemarljiva. Za firme, kjer se dosti tiska je še najboljši najem in plačilo na klik.

sam imam doma inkjeta HP 8600 in na firmi še enega HP8100. Na obeh ciss. V povprečju naredita vsak po 8000 odtisov/mesečno. Kakšno leto praktično brez posega, samo barve nalivam.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Pol pa ok. Sem se že spraševal, kakšne kanistre za barvo maš, da pri toliko izpisih samo 1x letno polniš :D

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Pri 8k izpisih mesečno ti enkrat na leto doliješ barvo (če prov zastopim)?

Ne, barve nalivam veckrat mesecno... Ostalih posegov ni.
pa si to sam predelal ali si dal kam predelat?
Trenutno iščem nekoga da bi za našo pisarno to predelal