Tiskalnik vedno vklopljen ali ne?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Zanima me, ali je lahko tiskalnik vedno vklopljen ali ne? Zanima me zato, ker velikokrat kaj poskeniram, tiskam pa trenutno ne toliko. Zato, ker vedno ko hočem skenirat in vklopim tiskalnik opravi svojo proceduro z kartušami in mi je dokaj spraznilo kartuše, kljub netiskanju. Imam pa ta tiskalnik.

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Zanima me, ali je lahko tiskalnik vedno vklopljen ali ne? Zanima me zato, ker velikokrat kaj poskeniram, tiskam pa trenutno ne toliko. Zato, ker vedno ko hočem skenirat in vklopim tiskalnik opravi svojo proceduro z kartušami in mi je dokaj spraznilo kartuše, kljub netiskanju. Imam pa ta tiskalnik.
Kakšna je pa ta procedura, katera prazni kartuše
sprasujem se.gif

Drugače jaz imam tudi vseskozi vklopljen tiskalnik, edino kar je minus da porablja elektriko.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Periodično čiščenje glav, ki ti počasi sprazni celo kartušo, tako sem se jaz nasral z enim brother printerjem.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
btw, a ne kurijo tistalniki veliko štroma?

to se neki spomnem, ko je bil govor o UPSih, da se tiskalnikov ne priklaplja na upse...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Laserski kurijo veliko, ker imajo vgrajen grelec (zato je papir topel/vroč ko pride ven). Za navadne inkjete ni panike.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Večina laserskih gre po določenem času v standby, kjer se grelec izklopi, zato potem tudi krajše čakanje, ko daš printati, da se grelec ponovno segreje na delovno temperaturo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Ja, gre laserski v stendbaj. Čas je poljubno nastavljiv. Žena ima priklopljeno na prenosnika, kateri vklopi in izklopi printer prek master/slave razdelilca.