Tiskalnik v wifi omrezju

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Pozdravljeni!

Opis tezave:

Sem na siol optiki, modem prospero (ali nekaj takega) vezan na router belkin... Omrezje dela normalno, rad bi pa imel tudi tiskalnik na wifi... Kako bi uredil zadeve z najmanjsim vlozkom? Tiskalnik je HP cp3525 in ni wifi... Se pravi v sobi rabim router in iz njega priklop utp na tiskalnik...
Je kaka moznost wifi povezave routerja in siol modema (ima dongle) ali pa obstaja kaka zadeva da tiskalnik spremenim v wifi?

Upam da se razumemo

Lp, hvala ze v naprej!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Možno je tako, da kupiš router z USB priklopom (ali pa ga mogoče že imaš?) in na njega priklopiš tiskalnik. Ampak niso kompatibilni vsi tiskalniki oz. niso vsi routerji kompatibilni s vsemi tiskalniki.

Ali pa da kupiš Wireless Print Server, najboljše verjetno HP PRINT SERVER 2101NW, cena na eBayu je s poštnino vred od 30€.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če sem prav razumel, tiskalnik že ima UTP/RJ-45 vtičnico, samo ni v isti sobi kot ruter.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolikor sem uspel na hitro pogledat CP3525 nima UTP. Kako je s USB-> UTP adapterji pa ne vem, če se ne motim obstajajo samo v obratni smeri: UTP v USB.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Če sem prav razumel, tiskalnik že ima UTP/RJ-45 vtičnico, samo ni v isti sobi kot ruter.

Pravilno si razumel!
Router imam v drugi sobi in nocem met utp kabla do printerja...
Ce se da kaj ustimat na relaciji siol modem ->router, sem pa router pripravljen preseliti v sobo z tiskalnikom... Skratka iscem resitev brez kablov..

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Imam router z usb priklopom ampak jez iscem wifi resitev.. Ali na relaciji siol modem-> moj router ali na tiskalnik-> router. Se pravi router hocem met v eni sobi, tiskalnik v drugi brez utp kabla...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Hja... še en ruter?
WLAN dostopna točka samo za printer.
"Mimogrede" ti še WLAN doseg razširi (če ga tako nastaviš).
Modemi so ponavadi slabe WLAN točke (pa kot ruteri tudi ne blestijo).

A res ne gre kabel potegnit?

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Kaksen hiter vodic?
Kaj pa siol modem in router? Potemtakem bi moralo to tudi delati?
Ce bi lahko povezal siol modem in router brez kabla, bi preselil router do tiskalnika, potem me kabel do tiskalnika nebi motil....
Hvala za pomoc!

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Tudi sam sem imel take in podobne ideje, na koncu mi je crknil printer in sem kupil novega takega ki ima wifi vgrajen in je bil problem rešen.
Routerji z USB ne podpirajo kar vseh printejev z USB priklopi.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Strijc pravi:
Ce bi lahko povezal siol modem in router brez kabla, bi preselil router do tiskalnika, potem me kabel do tiskalnika nebi motil....
Hvala za pomoc!

Siol modem in router brezžično bo katastrofa za domačo mrežo. Zelo nestabilno delovanje interneta.
Zakaj? Zato, ker so ti modemi za pravo delo na brezžičnem zelo slabi.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Citat:
Uporabnik Strijc pravi:
Hvala za pomoc!

Siol modem in router brezžično bo katastrofa za domačo mrežo. Zelo nestabilno delovanje interneta.
Zakaj? Zato, ker so ti modemi za pravo delo na brezžičnem zelo slabi.

Ok razumem... Kaksen link za povezavo dveh routerjev brez kabla?
Ali pa siol modem z routerjem? Probam lahko pa da vidimo.... Ceprav se mi zdi da mi je po enem dnevu delovanja crknil siolov dongle....
Skratka optimalno bi bilo siol modem utp do router 1, potem pa router 1 z router 2 brez kabla. router 2 bi potem bil v sobi z tiskalnikom in problem bi resil...
Je kaj bolj optimalnega z cimmanj stroski?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Routerji z USB ne podpirajo kar vseh printejev z USB priklopi.
Printer ima LAN priklop.

Povezava dveh ruterjev pa je tema vsaka dva tedna. Preberi eno od njih.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Za testno delovanje lahko poskusiš s siolovim modem/routerjem in brezžično priključiš svoj router.
Če ti bo nekako delalo, si potem omisliš še drugi router in izvedeš tako kot si si zamislil
in te tudi citiram : ''Skratka optimalno bi bilo siol modem utp do router 1, potem pa router 1 z router 2 brez kabla. router 2 bi potem bil v sobi z tiskalnikom in problem bi resil... '' Samo problem bi lahko bil, če bo tiskalnik viden vsem napravam v mreži (zelo pomembna nastavitev routerjev).
Tem za povezavo dveh routerjev brezžično je pa kar nekaj.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Nisem razbral da ima LAN...
Kar se povezave dveh routerjev tiče pa je vsakodnevna tema, se strinjam:)