Tiskalnik - sušenje barv

blspider

Pripravnik
4. sep 2007
32
0
6
Pozdravljeni!

Kolegica me sprašuje za nasvet, kateri printer kupiti. Vendar se tukaj pojavi problem, namreč nekoč je že imela nek tiskalnik (zdi se mi, da neki HP multifunkcijski), vendar naj bi se ji posušile barve (čeprav naj bi ga redno uporabljala). Drugače ima sicer dokaj vroče v stanovanju (mansarda), vendar "ubijalsko" vseeno ni... Gledal sem specifikacije za HP kartuše (inkjet #57) in ima "Recommended operating temperature" od 15-35°C, kar bi moralo biti OK, ane?

Če povzamem: ali je možno, da se barva posuši zaradi "vročine" (govorimo o malo višji sobni temperaturi)? Na koliko časa je fino, da se sprinta kakšna stran (da se ne posušijo "šobe")? Dva tedna?

Kako je s tem pri laserskih (črno belih) tiskalnikih? Gledal sem še toner za HP P1005 - le ta ima "Operating temperature range"
od 10 to 32.5° C - se pravi še nižje...

Vglavnem kaj priporočate?

Hvala!

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Bolje kupiti laserski tiskalnik.
Prah se ne zasuši tako kot tinta.
grin1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Laser "dela" pri ~180°C, tako da pomoje je sami "glavi" zelo vseeno. Se pa laser bolj greje in verjetno je ta temperatura preračunana na tako, da se še lahko dovolj ohladi. Ampak pomoje bi ti tudi pri 40°C še spljunil stran, samo bi se pa (pomoje) pri konstantnem printanju lahko pregrel. Inkjet se pa ne rabi hladit, zakaj točno taka temperatura, nimam pojma. Mogoče se pri višji toliko spremeni gostota barve, da ti ne garantirajo več dobrega izpisa.
Sicer pa močno dvomim da imaš sobno temperaturo nad 30°C
grin1.gif

Hja... če uporabljaš tiskalnik enkrat na meseca ali manj, potem skoraj škoda, da ga imaš. Mislim... čisto realno gledano, ti je verjetno strošek ko se ti posuši kartuša kar velik. No, vsaj pri HPju lahko menjaš glavo če se ti posuši, če bi imel epsona, bi ga lahko vrgel v smeti.

Malo dvomim, da ga je redno uporabljala, ker meni se ob redni uporabi na HPju še niso posušile glave. Pa je brez problema 14dni vmes, brez problema. Upam samo, da ga ni imela na radiatorju, ker potem bi bilo pa razumljivo
hysterical-1.gif
)

Kar se tiče laserjev... danes je super, ker se tudi barvni že dobijo za spodobno ceno, pa tudi kvaliteta izpisa ni slaba. Če jo mika laser, nevem zakaj ne
smile-1.gif

Lp