Tisk etikete za na flašo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. Dela kdo to v Lj ali kdo od vas tiskarjev/oblikovalcev tukaj gor?
Potreboval bi samo par komadov.

2. Pa še nekaj me zanima glede sito/zlato tiska.
Nekaj sem eksperimentrial in sem hotel imeti zlato grafiko. Pridem z idejo do prvega tiskarja pa on men najprej začne jamrat, da je to predrago... in me potem napotil drugam. Pri drugem nekak najdeva skupno besedo, sam še vedno ne čist, ker pri eni vrsti je težava grafike, ker nisto standardni fonti in blabla, druga varjnta pa meni ni tko zelo všeč.

Pridem domov pa me v nabiralniku čaka vinski katalog od špara. Gledam tiste etikete na flašah in vidim, da je tam gor čuda stvari v razno raznih svetlečih se barvah. Se pravi nekaj obstaja, kar se da naredit pa tut ne more bit tko presneto drago??

Torej kaj je to za ena tehnika, da se da za mal denarja pridet do svetleče grafike???

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Tisk na srebrno (samolepno) folijo:
-kjer je srebrno ostane brez barve
-kjer je zlato par procentni rumen raster
-kjer je slika bela podlaga in gor CMYK (barvni tisk)

Najvecji problem je ker se barva na alu foliji izredno slabo susi in se zato uporabljajo UV barve - tiskarjev, ki imajo take stroje pa je izredno malo in se ti stroji so vecjih formatov (vsaj B2) ali pa gre za flexo tisk (v roli) - posledicno naklade pod 10.000 odpadejo

Druga varianta je tisk na navadno samolepno folijo in nato zlatotisk.
Tukaj pridejo v postev tudi majhne naklade-v postev pride tudi digitalni tisk (malo boljsi laserski tiskalnik)
Problem nastane pri zlatotisk - potrebno je napraviti magnezijev klise(jedkanje ali CNC) in nato sama priprava stroja,...

Koliksno naklado si si zamislil ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Uf evo končno en k zna razložt! Thnx!!

Sedaj bi potreboval recimo 6kom, ker gre tolk nalepk na en A4 list. Sam glede na tvojo razlago vidim, da bom kar sam si sprintal na laserca.

Ni življenskega pomena in ni zame, tko da mi nima smisla kake velke dnarje v tisk vlagat.

Kaj pa kakšni 3D printi oz. ne vem kak točno se jim reče. Izgleda nekak takole: papir je mat, potem pa je recimo pisava svetleča/plastična in rahlo izbočena. Tudi na otip je pisava nekak plastična, papir pa pač kot papir.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ej za 6 kom se ti ne splača nič drugega, kot da sam sprintaš...

Vsaka priprava je tok draga, da bo 50x več samo priprava kot pa tisk 6kom!

pejt v prometeja, tam imajo vse sorte barv in svinčnikov (za tele izobčene zadeve) - za 6 kom bos to najhitreje sam na roke naredil!