Tipkovnica za igre

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imam Geniusovo flat tipkovnico in imam problem pri kakih dirkačinah, da recimo držim tipko za gas in levo, stisnem tipko za bremzo (gas spustim) in ne prime. Moram recimo spustit še tipko za levo, potem pa bremza prime.

Klasična težava tipkovnic torej, ko težko obdelajo (ali sploh ne obdelajo) novega signala, ko je ena tipka stisnjena. Obstajajo kakšne tipkovnice, ki nimajo takih težav?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
G11 ni slim (ne znam sploh več pisat na navadno
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Večina tipkovnic ima ta problem. Tudi nekateri "gamerski".

Najbolj preprosto je, da nastaviš take tipke, ki si ne grejo navzkriž.
Recimo ctrl,alt in shift gredo ponavadi neodvisno od drugih, ampak tudi to ne vedno.
Pač malo sprobavaš.

Mogoče najdeš na internetu kaki vodič, ali pa vsaj program, ki kaže stanje tipk, da lažje najdeš neodvisne.

Dobrodošel v svetu "najugodnejšega ponudnika"...
uf-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Logitech Ultra-X je po obliki enaka kot moja Genius, očitno isti kitajčki delajo.

DOHC - Razerjevo imaš sam in dela ok?

stein - sprobam lahko ja, ctrl in shift imajo drugačno prioriteto.

Ob živce me v glavnem spravlja, ker izgubljam dirke samo zaradi tega
tongue-1.gif
Je pa default nastavljeno A in Y gas/bremza in tipki levo-desno. Bom magari probal s eno drugo tipkovnico, ki jo imam doma.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej tega se ravno bojim, sem upal samo, da imajo gamerske tipkovnice to odpravljeno, ker kolikor vem je omejitev v tipkovnicah in ne v kompih / OS-u.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
http://www.daskeyboard.com/

Naj bi imela N-key rollover. Torej lahko držiš vse tipke naenkrat in bodo vse delovale
smile-1.gif

Popravek:

Zazna do 12 istočasno pritisnjenih tipk. Mislim da bo zadosti ?

cena je okoli 110€.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Pri logitech ultra-x jaz nisem imel teh težav.

Dvomim. Logitechov odgovor je namreč takšen:

All our keyboards use a membrane technology without diodes. he detection scheme that is used is often called multi-key rollover.

Our keyboards can detect any 2-key combination but not all the 3-key combinations. We place the keys in the matrix in order to guarantee that the 3-key combinations required by Microsoft are supported. Basically we support any combination of 2 modifier keys (LWIN, RWIN, LCTRL, RCTRL, LSHIFT, RSHIFT, LALT, RALT) plus one other key pressed at the same time (there are a few exceptions to this rule).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja kaj ti ni jasno? Saj lepo piše da prepozna katerokoli kombinacijo dveh tipk hkrati, njemu pa genius zašteka kadar naenkrat pritisne 2 smerni tipki.
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ja kaj ti ni jasno? Saj lepo piše da prepozna katerokoli kombinacijo dveh tipk hkrati, njemu pa genius zašteka kadar naenkrat pritisne 2 smerni tipki.
smile-1.gif

Zgleda da sem površno bral. Sem mislil da mu 3 ne prime. Glede na to da mu že 2 delata probleme ima poden od podna tipkovnico.
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Že 2 delata probleme. Oz. jo zgleda zmoti to, da držiš dve tipki pritisnjeni, eno spustiš in stisneš ter držiš drugo. No nisem še probal druge tipkovnice, ker 110€ dat za n-key rollover je pa tumač (ampak vseeno hvala za trud).

Igram pa sicer trenutno Paradise City, kjer sta gas / bremza na A / Y, pa smerni za levo-desno. Levo-desno prime skoraj vedno, bremza in gas pa delata probleme. Bom probal še s kakšno drugo konfiguracijo, recimo ctrl in shift za gas / bremzo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz sem navajen dirkačine tako vozit še iz časa grand prix 2, gas in bremza A in Y, levo in desno pa vejica in pika, mi precej bolj sede kot pa na smerne tipke.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno, to so bile kombinacije v starih špilih. Nekaj bom že pogruntal, če tisoči igrajo ta špil brez problema, potem more meni tudi delat.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Navsezadnje lahko kupiš eno poceni Logitech tipkovnico. 5-10€. In boš imel problem rešen.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj bi pa bila drugačna od Geniusove? Sem celo napisal, da je vmes omenjena Ultra-X enaka kot moja. Se mi zdi, da je skoz manj lastnih izdelkov in skoz več raznih čungalunga firm, ki potem samo različna imena firm gor napišejo.