Thunderbird ne prenaša SIOLovih emailov

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ko kliknem, naj Thunderbird prenese vsa sporočila, mi Gmailova lepo prenese, pri Siolu pa se zatakne.
Tole mi sporoči:
3st-Brez-n.jpg

V čem je problem? V mojih nastavitvah ali pri Siolu oz. pri pop3 strežniku? Do včeraj mi je še normalno delalo, zdaj pa kar nekaj nagaja. Nastavitev v tem času nisem nič spreminjala.
Ima še kdo podobno težavo? Ali je problem samo pri meni?

Kako se ga rešiti?

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Start > Run > telnet pop.siol.net 110
ko se ti odpre okno in se ti izpise vrstica z verzijo mail serverja (al neki tazga) pa vpisi:
user tvojeuporabniskoime
pass tvojegeslo
list
sedaj ti bo izpisalo stevilo mejlov v inboxu.
quit

Tko najbl simpl preveris al mail server deluje. Ce kle dela ok, pol je neki narobi v tvojmu odjemalcu.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ko vtipkam to, kar si napisal, se mi ne odpre tisto okno, kamor naj bi napisala podatke, ampak tole:

2yy-Brez-n.jpg

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
al pejt pa prek firefoxa na siolovo stran in poglej kok mailov imaš! mogoče je prenabasan!

pa prever še porte pa zaščito! - pomoje bo bl tukaj problem! mal poglej na siolovi strani pod pomoč al pa FAQ, zihr so nastavitve za thudnerbir in outlook!

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Na Siolovi strani sem že gledala. Mail ni zabasan, imam recimo deset mailov, pa še nekaj v košu, vsega skupaj za 6% nabiralnika. Pa še to sem zdaj zbrisala, tako da v tem ne bi smel biti problem. Kar pa se tiče nastavitev za posredovanje pa nisem na tej strani našla nič. Edino posredovanje, ki je omenjeno, je omogočeno na drug e-naslov. Sicer pa mi je to posredovanje v Thunderbird do včeraj delalo normalno, nastavitev se pa tudi ni spreminjalo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jah sej ne vem kaj mislis z posredovanjem! ker posredovanje pomeni, da ti mail !posreduje! na drug email naslov! ti moreš met v thuderbirdu sam pop pa smtp server prov nastiman! sicer pa, če ti je delalo, pol si mela prov nastavljen! cudno! poklič na siol pa jih vprasaj če je kej z povezavo narobe mogoče.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Posredovanje mislim v smislu, da mi maile iz serverja pobere in jih pokaže v Thunderbirdu. V tem smislu posredovanje. Sem šla še enkrat pogledat vse nastavitve in ni nikjer nobene napake. Bom že nekako uredila, če ne se bo pa samo od sebe, če je že samo od sebe začelo me hecati.
smirk-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja ne vem, če ponavadi pc tko deluje...

resetiraj, počaki en dan... sej če pol ne bo delal bos pa itak mogla poklica na siol!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Ko vtipkam to, kar si napisal, se mi ne odpre tisto okno, kamor naj bi napisala podatke, ampak tole:
Če nimaš telnet-a (še en minus za Visto
wink-1.gif
) pa nabavi NetCat (nc.exe) in namesto "telnet pop.siol.net 110" napiši "nc pop.siol.net 110", dalje pa isto...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
No, zdaj je spet nekako samo od sebe začelo delati.

Zdaj pa se pojavi znakec in zvok za prejeta sporočila, vsakič ko pregleda za nova sporočila, pa čeprav ni nobenega maila ... a se mu meša?

Eh, nič, sem se odločila, da prešaltam na Outlook 2007. Upam, da me ta ne bo tako zafrkaval.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno: