Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Stvar je taka izoblikoval sem si html podpis, ki sem ga uploadal na spletni strežnik v svoj podirektorij, sedaj me zanima ali lahko prepričam thunderbirda da prebira podpis s tega strežnika in ga prikazuje? Je že počel kdo kaj takega? A se to sploh da?
Najprej moje mnenje, potem pa odgovor:
HTML maili so debilni in uporabniki, ki jih uporabljajo, prav tako. Zakaj ? Ker njihovi zmazki lepo izgledajo na njihovem ekranu, na marsikateri drugi napravi (telefon, tudi drug postni klient) pa verjetno ne. Za povrh pomeni mnogim "HTML" kar cel zmazek, poln slik in druge navlake, ki zasede priblizno 10-100x toliko kakor izvorni e-mail (tekst). Dokler so vsi na broadband povezavah, to ni pretiran problem (razen da se nenormalno razleze mailbox prejemnika, ce redno dobiva e-maile od takega debila), ko so vmes povezave, kjer je treba placati od prometa in kjer hitrost ni najvecja ...
Zakaj bi moral biti podpis nekje online; ga ne mores postaviti na tvoj disk (Save Page As) ? Nekam torej shrani tisti .html file, potem pa pod Tools -> Account Settings -> izberi uporabniski racun (klikni prav na tisto vrstico z e-mail naslovom, ki ima sicer pred sabo minusek ali plusek v kvadratku), obkljukaj Attach this signature in izberi tisti file, ki si ga shranil prej. Ce je file HTML, potem je podpis HTML, ce je file navaden tekst, potem je podpis pac plain text.