thinkpad t61-problemi pri wi-fi

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
Ok tkole sm kupu komp in sm su iz viste na xp-je.vse dela ok razn wirelessa.sm probu ze use driverje instalerat in ne dela.oziroma mi sploh ne najde wi-fi adapterja.A lahko kdo pomaga pls?? Hvala

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Poglej v device managerju, če ga windows sploh zazna(če ne drugače, pa pod other devices). Če ga nikjer ni, potem je hardware ali pa si pozabil vklopiti.

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
sm pogledu in ga ne zazna.sam ne vem ce je hardware ker je komp star 10 dni in je pri visti use delal.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ponavadi je tipka za vklop wi-fi : FN+F2 ali nekaj podobnega

pa a si prepričan da imaš notri wireless kartico, ker jaz sem predlani kupil enega HP-ja in je sploh ni imel notri, čeprav je pisalo v specifikacijah da je notri in tudi prodajalec mi je zagotavljal da je vgrajena.

jaz sem se pa 2 dni mučil z raznoraznimi driverji ipd..
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik prestigo pravi:
sm pogledu in ga ne zazna.sam ne vem ce je hardware ker je komp star 10 dni in je pri visti use delal.

ups sori, sem šele zdaj opazil da ti je na visti delovalo potem je notri
zmaga.gif

mogoče pa sploh ni driverjev za xp tudi to se zadnje čase dogaja

lp

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Jest sem mel pri R61 podoben problem. Ko sem šel na Xp-eje mi ni hotl inštalirat driverje za zvočno kartico. Bil je pa isti problem, da mi je ni nikjer pokazal tut če sm jo hotu ročno dodat. Rešu sem pa tko, da sem šow nazaj na visto
smile-1.gif

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
Model je thinkpad lenovo t61 wi-fi kartica pa je :ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe. ja drgac mi tud gump thinkvantage ne dela.ce ga prtisnem se ne zgodi nic (pri visti je use delal).

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
Sem potegnil in instaliral pa nobene razlike.pritisnem gumb thinkvantage in nic.drugace sem sel se v biose pogledat ce je tam kaksen problem ampak je lepo napisan da je wireless radio enabled.tko da res nimam pojma kje je prbolem.poskusil sem se 100 driverjav instalerat z uradne strani pa ne dela.upam da ne bo treba na visto.

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
Je cito ok sam je mel kolega zadnic na istmu kompu in se je use skp po 3 tednih sesul.tko da zato bom se mal pocaku na xp-jih.ce bom zdrzu brez wi-fi ja
frown-1.gif

nokia456

Pripravnik
17. feb 2010
42
0
6
Pozdravljeni,

Na Lenovo R61 sem se namenil obnoviti sistem (Vista), po novi instalaciji pa več ne prikazuje wirelessa.
Tudi v device managerju ne prikaže WI-FI kartice.

Pred reinstalacijo je brezžični Internet sicer normalno deloval - le računalnik je postal obupno počasen.

Prosim za pomoč in vnaprej lepa hvala...

Nazadnje urejeno:

nokia456

Pripravnik
17. feb 2010
42
0
6
Citat:
Uporabnik nokia456 pravi:
Pozdravljeni,

Na Lenovo R61 sem se namenil obnoviti sistem (Vista), po novi instalaciji pa več ne prikazuje wirelessa.
Tudi v device managerju ne prikaže WI-FI kartice.

Pred reinstalacijo je brezžični Internet sicer normalno deloval - le računalnik je postal obupno počasen.

Prosim za pomoč in vnaprej lepa hvala...

Odgovor sem našel kar sam. Ob reinstalaciji sistema se je v BIOS-u (morda ob nadgradnji le tega) izklopila WI-FI kartica.
Rešitev - ob zagonu klik na F1 - vklop kartice.
Nato: Computer, Device manager, Other devices - naloži gonilnik.

.... in vse dela.
nahrung002.gif