Včeraj sem bil v tivoliju in me je sram, da sem bil tam! Zakaj? Vsi ki ste bili tam, ste bili lahko priča incedentu, ki ga na takšnih tekmovanjih še ni bilo in se verjetno lahko zgodijo samo pri nas! Namreč, jasno je bilo videti, kakšno bombo (po nesreči) je dobil Habjan v jajca. Ker ni mogel nadaljevat, mu je publika (beri cela dvorana) poklonila 30 sekund glasnega žvižganja. Sicer so pravila takšna, da če se to zgodi in da se borba ne more nadaljevat, zmaga tisti, ki do tistega trenutka vodi po točkah, in tako so za zmagovalca vseeno razglasili Mirana Habajana, ki je vodil po pikah. In kaj se zgodi? Itak cela dvorana na polno spet izžvižga ipd geste...Potem se modelu sname - vzeme mikrofon in celi dvorani v šoku jokajoč pove nekaj krepkih v smislu, da ne razume zakaj se je publika obrnila proti njemu??!! Seveda ni manjkalo kletvic...vrže mirofon po tleh, zapusti ring, in crowd goes wild again - žvižganje in cela dvorana na nogah. Zaradi neprimernega obnašanja ga sodniki na koncu kaznujejo še z diskvlalifikacijo in tako zmaga Ndombi iz Konga, ki požanje velik aplavz.
Mislim, da smo slovenci spet pokazali pravi obraz iz kakšnega testa smo! Te športe (K1, UFC, Strikeforce...) spremljam že več let in veliko je že bilo kontraverznih odločitev, ampak še nisem videl, da bi kje publika obrnila hrbet svojemu športniku, ne glede na dejstva..to se enostavno lahko zgodi samo pri nas! Sramota in veliko razočaranje sem doživel včeraj..
Da pa bo vse skupaj še manj razumljivo, izžvižgali so ga že na prvi borbi s tem nasprotnikom ravno tako v hali tivoli, saj si po kontraverzni sodniški odločitvi po mnenju publike ni zaslužil zmage.. Tukaj je posnetek iz prvega dvoboja:
http://www.fighter.si/fabjan-vs-kande-video/