The American ?!?!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Spoštovani, moral sem odpreti to temo... Kaj tako butastega kot je ta film še nisem gledal torej vprašanje za vse tiste ki ste si ogledali to skopucalo. V čem je poanta filma? Smisel? Zgodba? Nič jasno. Hvala
smile-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Zgodba je, da mora George sestaviti orožje za eno stranko in ker se odloči, da bo to njegov zadnji posel, gre marsikaj narobe... Klasična filmska zgodba z malo drugačnim koncem.
Film nima neke hude poante ali smisla. Sem pa skozi čakal, kdaj bo kdo koga ustrelil; samo življenje ubijalcev je prikazano bolj realno kot običajno, ni nekih težkih samogovorov, predno ga ubije...
Film, ki ga pogledaš in zbrišeš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To mi je jasno ampak vseeno mi ni jasno kaj je ta kretenko šel sploh igrat tako beden film popolnoma brez vsebine. Najbrž mu ne manjka ponudb za kaj boljšega ali...?
smile-1.gif
Skratka polomija!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gre za art film, ki prikaže življenje morilca v realni luči. Hollywood nam življenje morilca prikaže kot neprestano akcijo, kjer se nonstop streljajo in preganjajo z vozili in kjer se na koncu obvezno soočita največji bad guy in good guy ter se pol ure pogovarjata, preden je bad guy ustreljen.

V resnici pa seveda ni tak in film kot je prikazan, bi se čisto realno lahko zgodil. Veliko drobnih namigov, na katere moraš biti pri takem ''poklicu'' pozoren, veliko (ne)upravičenega sumničenja, previdnostnih ukrepov... Po drugi strani pa pokaže tudi kako izgleda življenje v mafijski vasici, kjer si lahko še tako previden, pa vsi po vrsti v mestu vedo kdo si in kaj počneš (pa tudi če si duhovnik).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res je, eden slabših filmov zadnjih nekaj let kar sem jih gledal. Žal. Sem ga dal okoli pol 11 ponoči gor in priznam da sem se zelo zelo boril da sem ga pogledal do konca, da nisem zaspal
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
36.955
10.515
113
× 2. Mater, sestavit orožje za neko stranko...mar bi se samokres kupil, pa mir
smile-1.gif
Zgodba brezvezna. So pa not normalne ženske, ne dior pupe.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
čisto solidn film, vsaj enkrat mal drugač kt ponavad, sam dons se je folk očitno razvadu s filmi kjer je vse razložen

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.218
1.719
113
40
Meni je bil prav KUL!

Saj tudi Up in the air ima nekaj tega "art" podtona.

Če pa kdo želi več akcije pa mirno počekira Red
wink-1.gif

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
čisto solidn film, vsaj enkrat mal drugač kt ponavad, sam dons se je folk očitno razvadu s filmi kjer je vse razložen

se strinjam men je cist uredu bil...mogoče konec nebi rabil bit tak ampak ok.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Meni je bil tudi OK.. Pocasen, kot filmi iz 70'ih, kaksen McQueen bi bil za tole vlogo, kot izrezan.. Ima neko poanto, kjer se mal zamislis.. Ni pa to mainstream film, za razne fane expendable, sex in the city, saw, avatar, bad lieutenant, 2012, couples retreat in podobnimi kozlarijami od filmov..

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Meni je bil na začetku tudi čuden, ker sem pač pričakoval neko klasično akcijo.

Ko pa "padeš notri", sem pa ful sproščeno gledal do konca. Tko, treba se je da v easy mode, tako kot Italijani v tisti vasici
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro si tole napisal!

Meni je bil tudi ok. Brez presežnikov, ampak vseeno prijeten oddih od klasične mainstream HW akcije. Sem bil pa kar malo presenečen, da vidim Clooneya v takšnem filmu.

Ogromno o filmu pove že dejstvo, da glavni junak akcijskega filma (ki je poklicni morilec) vozi Fiata Tempro.
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja
smile-1.gif

Pa malo bolj realno deluje vse skupaj, kot pa da bi imel assassin nek hud noro drag imidz in bil hudo prepameten za vse tarce - kot je navada v vecini ostalih "assassin type" filmov..