težave z lučjo

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
V kopalnici imam eno posebno luč. V bistvu gre za okroglo neonsko cev T8 s štirimi pini tipa g10q. IN sploh ne poceni.
Ok žarnica je crknila, grem po novo, dvakrat zažmuri in ugasne.
Vendar ni pregorela, ko jo spet prižgem spet požmiga, kot bi se segrevala in ugasne.
Kaka ideja kaj je narobe in kaj preverit? Ali je možno, da je šla dušilka, ki je spet neka posebna? Vse to se je zgodilo po enem letu uporabe.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Res, da sem malo bolj lev, ampak jaz štarterja ne vidim. Vsaj ne v taki obliki, da bi ga prepoznal.

To je slika:
5327710657_62a17fd9a0.jpg

Na levi strani pridejo štirje pini.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Uno v sredini je dušilka.......uno belo na levii je pa štarter z kondenzatorji not

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Tista čudna škatla verjetno vsebuje vse potrebno za delovanje luči. Če torej ne dela, menjaš tisto (vse v kompletu).

A z drugo žarnico (s še eno) si probal? Mogoče je tudi nova "slaba", se zgodi!

In kaj je drugače tako specialnega na tej luči da uporabljal tako specialno tehnologijo? (razen da te oberejo pri "servisu")
evil.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

A z drugo žarnico (s še eno) si probal? Mogoče je tudi nova "slaba", se zgodi!

In kaj je drugače tako specialnega na tej luči da uporabljal tako specialno tehnologijo? (razen da te oberejo pri "servisu")
evil.gif

Nisem probal z drugo žarnico, ker se mi zdi malo drag špas takole probavat. Specialna je pa ravno ta cena o kateri si govoril. Človek pač ne razmišlja o tem, ko kupuje in predvsem gleda z očmi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
A se da to kako preverit, oziroma kje dobit novega takega?

Odmontiraš......greš v kako el. štacuno.....upaš na srečo da majo kaj podobnega in podobno velikega....da lah zmontiraš nazaj not...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
ksz

ne vem kaj bi bilo posebnega in dragega na tej luči? Pač ima elektronski driver in ne klasični štarter. Elektronski driver prižiga neonko s frekvenco kakih 40kHz tako, da ne vidiš utripanja. Pa zažene se prej kot s klasičnim štarterjem. Zadnjič sem kupil takole neonsko lampo 60x60cm + 4 cevi 60cm za 50 eur. Meni se to ne zdi drago.

lp

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Kaj lahko z debate, kaj je drago prešaltamo na to, kako in kje zadevo nabavit.
Očitno nabavljam v napačnih trgovinah. Mi lahko zaupaš, kje si ti nabavil?
Pa če kdo ve, kje bi dobil tak driver/štarter?