Težave z diskom- bad sectors, REŠEVANJE?!

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pozdrav,

Punca, njen notesnik, hard disk, dve particiji, na sistemski jpg-ji zadnjih 5 let in diploma v nastajanju. No backup. Sounds great!:)

Začelo se je s tem, da se WIN 7 niso več pobrali. Dobim comp, vzamem disk ven, priklopim preko USB kabla na moj PC. Sekundarno particijo, na kateri ni nič uporabnega, lepo prikaže, pri sistemski pa " Disk is not formated".

Nese PC na servis, kjer naredijo diagnostiko diska in rešijo nekaj vsebine, ga klonirajo. Krivi so bad sectorji. Sedaj gledava kaj je rešeno. Rešeni so "Moji dokumenti", slik pa ni nikjer. Verjetno zato, ker jih niso reševali? Originalni disk je še vedno ne formatiran, na njem se nahaja tisto kar je bilo restavrirano. Ali je še kakšno upanje, da so slike še gor in se do njih dostopi?

PS.
Glede politike varnostnih kopij ne preveč moralizirat, ker sem ji že jaz "napel vse litanije" o odgovornem ravnanju z digitalno kramo, ki jo vlačimo s seboj v lajf. Če ne drugega, bo ta izkušnja dobra šola, glede tozadevnega pa prosim za kakšen konstruktiven predlog.

LPM;

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Photorec bo našel večino tega, kar je še za rešiti.

(če sem prav razumel, imaš še originalni disk tak kot je bil?)

Ali pa Recuva in podobni programi.

Daj Full scan oz. Deep Scan ali kak pa imenujejo.

PhotoRec načeloma ne reši imena datotek, Recuva pa ponavadi ime prav da.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Original disk je še tak kot je bil, samo da se sedaj na sistemski particiji vidi, kar je bilo rešeno/reševano.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej so na servisu spremenili stanje?

No, še vedno lahko probaš omenjene programe, rezultate pa snemaš na en drug disk.