Težave z BSOD - win 7 - dxgmms1.sys

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.140
6.969
113
Živ,

Zadnje čase vedno večkrat fašem BSOD, vzroki so najrazličnejši (opisani v BSOD), najpogostejši pa je dxgmms1.sys

Kar mi je uspelo pregooglati je zadeva najverjetneje povezana z grafično. Grafa je AMD radeon HD7560D in je AFAIK del matične plošče.

Računalnik se vsipa vedno ko se želim poklicno izobraževati in sicer ob igranju igre Mafia2. Podobno je prej počel tudi pri Fifa11.

Vmes sem enkrat naložil nek paket driverjev (AMD catalyst) in FIFA je spet delala normalno. Vmes se je računalnik nekajkrat posodobil (win updates) in zdaj mi spet onemogoča normalno izobraževanje.

Kako naj ugotovim ali gre za težavo z driverji ali z grafo samo? A je še kak drug način kot to, da nor vtaknem drugo grafo in probam če dela? Hvala vsem že vnaprej.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Če je to kišta, jo najprej odpri in s kompresorjem spihaj ves prah, posebej s hladilnika procesorja, z grafične in iz napajalnika. Če nimaš kompresorja, lahko spihaš na vsaki bencinski pumpi.
Nato pa preglej vse elektrolitske kondenzatorje na plati in grafični, jaz bi tudi znotraj napajalnika.

Za tem opraviš en obremenitveni test napajlnika s programom OCCT. Če gre vse skozi, pa se začneš igrati z driverji, testiraš ram itd...

Moje mnenje, da je najbolje najprej vizualno pregledati in urediti HW.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Prenesi ustrezni driver tukaj http://support.amd.com/en-us/download# Idi v device manager (upravitelj naprav), najdi grafično kartico, desni klik na njo, jo uninštaliraj in izbriši driver. Zaženi ta sodtware ki si ga dol potegno, daj uninstall še tukaj. Potem installiraj driver z tem programom, ki so ga dol potegno in resetiraj računalnik.
Problem je skoraj sigurno v driverju.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.799
5.913
113
HD7560D je apu, preveri rame z memtest86+.
Kakšne temperature dosegaš v igrah, gpu-z (vklopi logiranje) ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.140
6.969
113
sem zagnal OCCT test - zavihek "power".

Prvic se je racunalnik obesil po 23 sekundah.
Drugic se je obesil po 21 sekundah in se nato ni vec zelel normalno zagnati - obesil se je ze mes zagonom OS.

nato se je koncno zagnal (kar je trajalo cca 1 min - namesto obicajnih nekaj sekund (SSD disk za OS)) in glej glej, kar naekrat ne vidi vec enega izmed diskov....

I am depressed.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.523
113
EU
To se ti SSD poslavlja
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.140
6.969
113
dvomim...mislim da bo dejansko napajalnik...upam no...to ni tok drag problem =)

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Lahko je tudi grafična. Daj poženi test, ki je samo za grafično, ker na power testu zgleda, kot da obremeni grafiko in procesor na polno. Tako, da je lahko karkoli od tega. To, da se ti je drugič takoj obesil je lahko samo pregreto kaj...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Res je, pri power supply test obremeni na polno oboje.

Si najprej spihal ves prah? Ker se tako hitro obesi, probaj še posebej grafično in posebej procesor.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.140
6.969
113
garaficna par minut testa brez tezav....pri CPU testu pa se test ustavi razlog "error detected on core #0"

je pa 4 jedrni proc

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ti kaže temperaturo grafične? Med parametri je, če je možno spremljati.

Do koliko se ti segreje core 0 od procesorja? Če doseže 80C, pri opcijah nastavi višjo temperaturo, kar na 100C in boš videl, če se ti bo med testom ugasnil. Ne vidim, da bi povedal če si spihal ves prah s hladilnikov?

LP

Nazadnje urejeno: