"Težave" z bivšimi lastniki

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kupil sem stanovanje od "loæencev". Po plačilu oziroma nakupu stanovanja je imela lastnica še 3 mesece časa da uredi svoje zadeve. Torej že en mesec živim v stanovanju.

Zdaj pa problem - bivši mož jo je na sodišču tožil za pol stanovanja, no sodišče mu je odredilo da mu pripada hladilnik, pralni stroj in še nekaj stvari. Te stvari od ni hotel priti iskat k njej, ampak je rekel naj pusti to v garaži in bo prišel iskat ko bom jaz v stanovanju. No ta garaža, v kateri so njegove stvari je narejena na črno in ni bila plačana ob nakupu stanovanja, ker jo je on hotel podreti in prodati, kar pa sem jaz preprečil ker garaža pač ni njegova, ker je ni nikoli plačal.

No sedaj pa vprašanje - tipa sem že večkrat klical naj pride po svoje stvari, ne jebe 5%. Oæitno ga je zanimala samo garaža, katere pa nebo dobil
smile-1.gif
Kaj naj naredim s tem hladilnikom in ostalimi stvarmi, najraje bi to vse prodal, samo nevem kako je s tem glede na to da je bila stvar dodeljena njemu na sodišču, on pa očitno po stvari ne misli priti ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
spišeš dopis, da se vidi kdo komu kaj...
mu dostaviš na dom, oba podpišeta papirje pa še eno fotko nardiš.

Ker ni tvoje jst ne bi prodajal. Nikol ne veš kdaj se bo spomnu, da bi on to mel. Če pa prodaš pa dnar v škatlo, ko zakomplicira pa ga izplačaš:)

B81

22. jul 2007
37.602
10.897
113
Pošlji mu domov s kako kurirsko službo, da bo vse zavedeno kot je treba...pač pozabiš tistih 100 eur.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

ja... definitivno spiši en dopis, ga pošlješ priporočeno na njegov naslov, daš mu 1 mesec časa, da pride po zadeve, če ne romajo na kosovni odpad....

Jest pa tud mislim, da je njemu malo mar za tist hladilnik in te zadeve... takrat se je pač boril za princip, da žena ne dobi vsega, drugače mu pa dol visi za tist hladilnik... Verjetno tam kjer živi že ima hladilnik in pralni stroj?

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz

No ta garaža, v kateri so njegove stvari je narejena na črno in ni bila plačana ob nakupu stanovanja, ker jo je on hotel podreti in prodati, kar pa sem jaz preprečil ker garaža pač ni njegova, ker je ni nikoli plačal.

tega ne razumem. ti si posegel v razmerje drugih, se ukvarjal..kupil..ne kupil..kak je tvoj odnos do garaže

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Da bi si jaz kakšne stroške s tem delal to odpade. tip se mi ne javlja na mobi naslova pa tudi njegovega nimam ker ni nikjer prijavljen. vrednost stvari je pa okoli 700eur.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Da bi si jaz kakšne stroške s tem delal to odpade. tip se mi ne javlja na mobi naslova pa tudi njegovega nimam ker ni nikjer prijavljen. vrednost stvari je pa okoli 700eur.

a) Prodaj in zanikaj, da je bilo to kadarkoli v stanovanju

b) pošlji priporočeno pošto z obvestilom, da naj si v roku 8 dni odpelje robo ali pa jo boš dal na kosovca. Če ne pride iskat si pač uradno to opremo "odstranil", ker ni tvoja. On je bil obveščen, kriv si je sam. V resnici pa boš opremo prodal in spravil 700eur v žep, za ene dve romantični večerji pa bo
grin1.gif
Problem rešen. Za teh 700eur te pa verjetno ne bo tožil, ker si bo več stroškov nakopal, poleg tega pa mora tudi imeti nek dokaz, da je bila ta oprema zares v stanovanju v tistem času, ko si stanovanje prevzel.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Verjetno je on kupil nepremičnino in seveda je sedaj njegovo vse, kar stoji gor.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja nemorem mu poslati pošte če nimam naslova. vse kar imam je njegov gsm, sva bila že en mesec nazaj zmenjena da pride po stvari in ni prišel, zdaj se tudi na gsm ne oglaša več. jaz bi to prodal, samo da nebo čez eno leto potem prišel težiti za te stvari. to me mal skrbi
smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Podobno je bilo pri nas z bivšo podnajemnico, samo da je bil v igri nek star avto katerega naj bi prišel iskat njen brat oz. vedno nekdo drug.
No na koncu smo poklicali tipa ki ima avto odpad.Stvar zaključena. Avta ni oz ga je nekdo odpeljal.
Smo imeli pa prav tako problem z njenimi pralnimi stroji ipd. v garaži(samo tisto je že prej rabila)
Sem že razmišljal s kolegom ob pivo da to odpeljeva ter enostavno pokličem policijo da so mi vdrli in to je to.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja nevem če ni to nekako najboljša ideja
smile-1.gif
Saj ne da se mi gre za teh 300eur kolikor bi dobil, gre se za to da je garaža polna šare in nimam nič prostora za sebe.

Kar se pa garaže tiče je on trdil da je garaža njegova potem se je pa oglasil ta ki mu je garažo postavil in ni dobil za njo plačila, da je njegova in da jo da meni v uporabo. Vse ključe od garaže imam jaz, papirja nima pa nihče ker je na črno postavljena.

Na živce mi gre tudi to da mene nekaj vpletata v svojo ločitev, sem jim ob nakupu dejal da imajo 3 mesece časa da uredita stvvari med seboj. Lastnik stanovanja sem torej že 4 mesece, njegove stvari so pa še vedno v garaži.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in zakaj imaš garažo v uporabi?
nisi je kupil, torej ni tvoja
ni je plačal..boli te
un jo daje teb..ne hvala

pride inšpekcija, kdo ma ključe..doctor..ruši al plačaš rušenje..pa boš mel še več krame.

ne me mešat v ločitev, ampak v nepremične se pa vtaknem, čeprav se me ne tiče.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in zakaj imaš garažo v uporabi?
nisi je kupil, torej ni tvoja
ni je plačal..boli te
un jo daje teb..ne hvala

pride inšpekcija, kdo ma ključe..doctor..ruši al plačaš rušenje..pa boš mel še več krame.

ne me mešat v ločitev, ampak v nepremične se pa vtaknem, čeprav se me ne tiče.

Nisem lastnik, lastnik jo je meni dal v uporabo oziroma je rekel naj jo imam ker ima več stroškov s podiranjem kot koristi. Sicer pa kaj si navalil na to garažo ne sprašujem tega tukaj. Sicer me pa stane 640eur legalizacija tako da to ni problem. Časa imam še 2 leti da jo legaliziram. Sem se že vse pozanimal, tako da nehaj smetiti teme z garažo.

LP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Prodaj, na list papirja pa napiši ceno, stvar, katero si prodal pa poleg podpis kupca+gsm, če bi blo treba preverit, če je res bilo prodano za tako ceno. Denar pa mej na varnem( če bi se tip oglasil) in si odbij nekaj procentov za delo s prodajo pa je.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Prodaj, na list papirja pa napiši ceno, stvar, katero si prodal pa poleg podpis kupca+gsm, če bi blo treba preverit, če je res bilo prodano za tako ceno. Denar pa mej na varnem( če bi se tip oglasil) in si odbij nekaj procentov za delo s prodajo pa je.
bonk.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
bonk.gif

Tvoj prispevek v tej temi pa je spam...

In kaj bi ti naredo
confused-1.gif
No resno, da te berem.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Še vedno čakam...

Zaj pa al je avtor neiznajdljiv, al pa le ima dovolj placa za to kramo.Brez zamere, ampak če bi bla taka sila...