Težave s slušalkami v Windows 7

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sodelavka ima laptop Lenovo G530 s Windows 7 in ima problem s poslušanjem preko slušalk. Namreč vgrajena zvočna ima 2 ločena izhoda - za zvočnike in slušalke (oz. Windows 7 imajo tako nastavljeno), kar pomeni, da ko vtakne slušalke not, se glasba nikjer ne sliši. Aktivira se sicer izhod za slušalke, ampak program, ki glasbo predvaja, še vedno pošilja zvok na ''speaker output'' in če hoče poslušat preko slušalk mora nastavit vsakokrat v nastavitvah izhod na ''headphone output''
stupid-1.gif

Kak zadevo rešit? Je pa vgrajena čisto navadna Realtek zvočna. Naložil sem zadnje gonilnike (2.35) ampak nič ne pomaga.

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Sicer dopuščam možnost, da ima Realtek čudne driverje, ampak sem skoraj prepričan da obstaja lažji način. Malo pogooglaj.

Ampak ne razumem točno problema: sepravi zvočniki delajo normalno, ko pa priklopiš slušalke, ne delajo ne zvočniki, ne slušalke. Šele po nastavitvi na ''headphone output'' zaslišiš glasbo v slušalkah?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno tako. Programi še vedno pošiljajo zvok na speaker output - kot da bi imel 2 zvočni. Še malo pa bom moral napisat Win 7 sux, google ne najde rešitve, je pa kar nekaj takih, ki imajo enak problem.

Očitno bo treba počakat na nove verzije programov, ki bodo podpirale takšno spremembo izhoda.

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Dejstvo je da je OS nov in kot tak po definiciji ne more biti brezmadežen. Si se poskusil obrniti na uradno Microsoftovo podporo? Ali si Windows pridobil protipravno?
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Player je Adobe Audition 1.5.

Obstajajo novejše verzije (ki sigurno še niso prilagojene na Win 7, ker je bila zadnja izdana 2 leti nazaj), ampak je bila ta verzija kupljena, zaradi take bedarije ne bomo v službi kupovali novo - cena je okrog 500€ če se ne motim.

Win 7 so nameščeni ''legalno'' - priložena je bila Vista z možnosto nadgradnje na 7, ampak sem dal piratsko serijsko, ker sem ga namestil pred 22.10.