Tezave s prenosnikom Dell 1525

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Kot ze pove naslov, imam tezave s prensonikom. Tezava je sledeca: na novo sem nalozil operacijski sistem (Win 7) kot tudi vse potrebne gonilnike in ostale softwareske stvari. V levem zgornjem kotu nad tipkovnico se vsake toliko casa slisi rahel pok. Kot da bi pok prihajal iz mesta kjer je reza kjer ventilator izpihuje zrak. Po poku racunalnik za slabe pol minute zasteka oz. nic ne morem delat, razen premikat kazalec od miske. Po priblizno pol minute lahko normalno dalje delam. To se dogaja ne glede na to kaj se z racunalnikom pocne, lahko je surfanje ali pisanje, skratka navadno delo z racunalnikom.
Kaj bi lahko bilo narobe? Po mojem laicnem mnenju ni softwareska napaka.
Upam, da sem zadosti dobro opisal problem in mi boste dobri ljudje znali pomagat z nasveti.

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Sem si mislil. Hvala. Zdaj pa bi se prosil za kaki dober nasvet na kateri servis na relaciji Lendava Maribor oz. tudi v MB naj odpeljem pensonika. Hvala in lp

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kaj pa ve, meni se pa tole slisi ravno kot softwerska napaka.
ce bi bil kriv hardware, potem pomoje niti miske nebi mogel premikat.

je pa smotano, ker glede na model predvidevam, da ni vec v garanciji.

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
če je še v garanciji, ga en rabiš vozit kam, odpošlješ ga na njihove stroške na pooblaščen servis. V kolikor ni v garanciji, ali se ga lotiš sam, ali pa pelješ kakšnemu, ki se spozna na to.

Glede na to da je software-sko na novo naložen, potem skorajda ne bi smelo biti težav. Ali ti je pri prejšnjem OSu delalo enako, ali so se težave pojavile takoj ko si namestil nov OS ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
N-tič: Kako izvem, ali je problem softverski ali hardverski?

Zamenjaš SW in gledaš, če je še vedno problem.

Najlažje gre s kakih Linux-som z USB ključka, ki se naloži v manj kot minuti. Pol malo šariš naokrog, browsaš, pogledaš par filmčkov in gledaš, če se problem pojavi.

(USB ključ narediš po navodilih na download strani. Imajo jih vsi: Ubuntu, Fedora, itd...)

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Sistem je na novo naložen. Sveža nova instalacija. Na računalniku ni naloženo nič razen Windows 7, tako, da mislim, da ni softwareska napaka. Tudi pri prejšnjem sistemu Win Vista je delalo enako. Računalnik ni v garanciji - kupljen je bil 2008 v ZDA. Sem ga tudi odprl in se poigral z RAM-i; jih prestavljal iz reže v režo in poizkusil vse kombinacije. Glede servisov pa le na dan s predlogi oz. predlagajate tiste s katerimi imate najboljše izkušnje. Hvala.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če ti je žal tistih 5 minut...
wink-1.gif

A ventilator se vedno vrti?
RAM test: memtest86+ (del Ubuntu)
disk test:: Ubuntu ti pokaže SMART parameter, za Windows probaj HDTune
Za test diskov ima sicer proizvajalec diska program.