To zimo se mi je začelo pojavljati sledeče: ko med pospeševanjem nenadoma spustim plin (npr. pri prestavljanju navzgor), motor precej "cukne" (sunkovit pojemek, kot bi ga nekaj zadušilo). Če sem lepo usklajen s sklopko, se zadeve niti ne opazi, če pa plin spustim, ko sklopka še malo drži, pa se zelo čuti (tudi če med pospeševanjem samo umaknem nogo s plina). Če plin spustim lepo počasi, ne cukne. Da zadeva ne bi bila preveč preprosta, se ne pojavlja vsakič. Je vedno ob mrzlem motorju, ko se segreje, deluje normalno. Danes sem se odpeljal do bližnje trgovine, vse ok, ko sem šel dalje (avto je vmes 10 minut stal), sem pa med vožnjo po parkirišču že "slamal" v avtu. Po cca. 5 minutah sem avto ugasnil, ko sem šel malo kasneje dalje, je bilo vse ok. Razen tega motor deluje brez težav, tudi zvok je ok.
Na zadnjem servisu pred nekaj tedni je bila menjana lambda (je računalnik kazal neko napako na njej), ampak težave to ni odpravilo. "Moderni" mehaniki večinoma žal le berejo napake iz testerjev, pri meni sedaj ne pokaže nič, zato so trenutno brez idej.
Ima kdo kako idejo ali podobno izkušnjo? Kje začet iskat? Upam, da sem dovolj razumljivo napisal. Aja, motor je VAG 1.8 TSI, letnik 2008.
Na zadnjem servisu pred nekaj tedni je bila menjana lambda (je računalnik kazal neko napako na njej), ampak težave to ni odpravilo. "Moderni" mehaniki večinoma žal le berejo napake iz testerjev, pri meni sedaj ne pokaže nič, zato so trenutno brez idej.
Ima kdo kako idejo ali podobno izkušnjo? Kje začet iskat? Upam, da sem dovolj razumljivo napisal. Aja, motor je VAG 1.8 TSI, letnik 2008.