Tezave s Creative SB Live 5.1 po nadgradnji na XP

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Po neposredni nadgradnji iz Windows 2000 na Windows XP so se pojavile tezave pri Creative SB Live 5.1 driverjih ali softwaru. Ni mozno vec pognati AudioHQ (javi Cannot initialize audio driver. Reinstall audio driver.). Reinstalacija ni pomagala (iz zadnje verzije LiveDrvUni-Pack(ENG).exe), saj se je vedno povrnil Microsoftov driver za Live kartico (tudi ko sem ga pred instalacijo rocno odstranil).

Zvok sicer deluje, nobenih rumenih trikotnikov ni v Device Managerju, vendar pa so nedostopne vse nastavitve, ki jih AudioHQ omogoca (soundfonti, reverbi, efekti...).

Prilagam sliko errorja, ki se prikaze namesto zagona AudioHQ ter porocilo Creative Diagnostics.
Ima kdo kaksno idejo, kako resiti zadevo?
678894-CreativeDiag2.png

Priponke

• 678894-CreativeDiag2.png
    678894-CreativeDiag2.png
    21 KB · Ogledi: 188

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Kot sem rekel...
Citat:
Reinstalacija ni pomagala (iz zadnje verzije LiveDrvUni-Pack(ENG).exe)
frown-1.gif

Probal pa sem jo najprej direktno cez obstojece, potem pa se enkrat po rocni odstranitvi obstojecih driverjev.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Je. Isti, zaradi katerega sem se odlocil za upgrade in ne za clean install - premalo casa in neskoncno instaliranih in nastavljenih zadev.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
mas mejl da ti posljem gonilnike, meni so delali skoz vredu na XP ? niso pa z uradne strani, ker so prirejeni Audigy 2 gonilniki ...

drugace pa mas alternativo se kX project gonilnike, jih laufam trenutno na Windows 7 in so bomba proti vgrajenim driverjem (zvok je z vgrajenimi ko da bi mel poceni integrirano zvocno).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Kot sem rekel...
Citat:
Reinstalacija ni pomagala (iz zadnje verzije LiveDrvUni-Pack(ENG).exe)
frown-1.gif

Probal pa sem jo najprej direktno cez obstojece, potem pa se enkrat po rocni odstranitvi obstojecih driverjev.
Pardon
redface-1.gif

Se pa spomnim nekih težav prav s to kartico (sem jo mel par let nazaj) ravno z gonilniki.
Če me spomin ne vara, na uradni strani nikakor nisem dobil driverjev ki bi delovali.
So pa delali tisti, ki so bili zraven na CD-ju....