Težava z simobil mobilnim internetom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nekje v sredini oktobra lanskega leta sem nabavil mobilni internet, s tem USB modemom. Zadeva je do nedavnega delovala zelo dobro in sem bil zadovoljen. Zadnje čase pa noče in noče več delati. Jaz spremenil nisem nič in občasno dela, zelo velikokrat pa ne.

Kaj se dogaja...ko hočem zadevo povezati se v oknu "network connection prompt" ustavi oz čaka pri zadnjem koraku in to je "Authenticating". Potem čez kako minuto, dve pljune napako 619, Error: 619...

Ve kdo kaj je temu krivo, lahko kako sam zadevo popravim ali sem na milosti simobilovega omrežja?

PS, v 1h odkar sem se sedaj probal povezati mi je šele zdaj uspelo, povezavo sem pa "klical" kakšne 20x

PSS, saj bi poklical na 080, a se bojim da "kurike" na oni strani ne bi vedele kaj sploh hočem povedati...

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Priporočam odstranitev programske opreme za VMCC USB modem
Ponovno naloži gonilnike iz USB modema . S tem bi mogla zadeva ponovno delovati .
V večini primerov je krivda za nedelovanje kak SW problem .
Če s tem ne odpraviš težave kliči raje na INFO in zahtevaj tehnika oz da naj te nazaj pokliče .
Najbolje pa da se z prenosnim PCjem oglasiš na enega od S! centrov kjer bi ti mogli znati pomagati !

lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Enak problem in enaka rešitev, le da uporabljam express kartico.
Reinstalacija programske opreme je popravila napako.

Čeprav... iskanje omrežja včasih res traja kako minutko ali več
rolleyes-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
w windowsih si narediš dial up povezavo pa se ti vedno takoj poveže
smile-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Hmmm, dobra ideja. Kaj pa Vodafone program? Še vedno deluje kontrola med 2G in 3G, števec
prenešenih podatkov, SMS?

lp,
Mpix

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Če se preko dial-upa povežeš ti potem to ne deluje, lahko pa preko si.asistenta preverjaš potem prenešene podatke
smile-1.gif
je pa res da verjetno berejo podatke iz billing sistema, kjer pa se ne zabeleži takoj prenos podatkova se vsake 3,6,9 oz ne vem koliko ura odvisno od operaterja na koliko časa loada podatke v billing sistem.

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Škoda... mi koristi avtomatski preklop med 3G in 2G, ker nisem vedno v Ljubljani, pa kak SMS lahko včasih
pošljem. Sicer tale program uporablja 70 MB delovnega spomina, kar pa sploh ni malo
stupid-1.gif

Morda bi bilo res bolje naredit dve dialup povezave, za vsako omrežje svojo.

lp,
Mpix

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Vprasanje: kako imas prikazan promet med 20. in 30. decembrom in med 1. - 4. januarjem?? :)))))))))

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz uporabljam program direktno od proizvajlca modema in ne tisto od vodafone. Deluje tudi štetje podatkov in preklapljanje med edge in umts omrežji.

Včeraj sem bil v LJ in je zadeva delovala, danes pa sem se vozil po štejerskem in ni. Potem pokličem na 080 in rečejo da vedo da gre za napako in da jo popravljajo, da naj pač malo počakam in še enkrat poiskusim. Zanimivost...zadeva deluje normalno, če dam kartico v telefon in potem preko BT povežem na internet, to mi je celo dejala teta na 080, samo preko USB modema ne dela
wink-1.gif

No..potem sem na proizvajalčevi strani našel novo verzijo programske opreme in jo instalirat - od takrat deluje normalno. Če je bilo to krivo pa ne vem
smile-1.gif