Tezava s puk kodo

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
parkrat sem narobe vpisal pin in zdaj telefon zahteva puk kodo. sem klical na simobil kjer sem puk tudi dobil.
vpisem puk in nato moram vpisan 2x nov pin, ki ga ocitno nesprejme, ker po 2x pin moram ponovno vpisat puk..

v cem je zdaj finta?
na starem telefonu sem mel ze veckrat tezave s pin kodo, sem po 4x pravo vpiso pa je trdilo da je napacna, pol sestic pa jo sprejelo.
pa sem mislo, da je telefon kaj v kur....
a je mozno, da je kaj s sim kartico narobe?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
če ti po vneseni PUK kodi in 2x isto vpisanem PINu napiše, da je le-ta napačen in da ponovno vneseš PUK, je kriv PUK ker vpisuješ napačnega. Pazi da ga ne vneseš več kakor 10x napačno, ker potem uničiš sim-ko in bo potrebna menjava...

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
nevem kak bi lahko bil puk napacni, ker mi je gospodicna pravla po 3 cifre in ko je povedla sem jih ponovil, da nebi prislo kake pomote.
mozno je vse.

Če vpišete napačno kodo PIN, se bo kartica SIM po tretjem napačnem vnosu kode PIN zaklenila, telefonski aparat pa bo od vas zahteval vnos kode PUK (Personal Unblocking Key), s katero se kartico SIM odklene.

Če vaše kode PUK, ki je navedena na dokumentu, v katerem ste prejeli kartico SIM, ne poznate, jo lahko pridobite na več načinov:

s storitvijo Si.asistent (informacija o kodah PIN in PUK se nahaja pod menijem Nastavitve in storitve)

kaj to je joke? kolko vem dobis sms s potrditveno kodo, da ti je omogocen dostop do asistenta.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ponavadi je vedno PUK napačen, če ne moreš odkodirat PIN-a... imaš mogoče možnost sprobat še v drugem telefonu?

na si.asistenta lahko dostopaš tudi preko digitalnega potrdila, ki si ga morš predhodno seveda dodati/uvoziti v sam si.asistent in je to-to...

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
sem se 1x klical dobil isto puk kodo tak, da je bla ze prvic pravilna. probal na drugem telefonu pa tud nesprejme kode.

ok sem se 1x za finto probal z isto kodo kot vceraj 5x in zdaj je delovalo..
pa ze s pinom sem mel veckrat tezave. sem ga vpiso veckrat pravilno pa ni prijelo, je enostavno trdilo da je napacen.

nevem kaj me to zeza..?

Nazadnje urejeno:

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
sem se 1x klical dobil isto puk kodo tak, da je bla ze prvic pravilna. probal na drugem telefonu pa tud nesprejme kode.

ok sem se 1x za finto probal z isto kodo kot vceraj 5x in zdaj je delovalo..
pa ze s pinom sem mel veckrat tezave. sem ga vpiso veckrat pravilno pa ni prijelo, je enostavno trdilo da je napacen.

nevem kaj me to zeza..?

pa si ti siguren, da si pravilno tipkal....da se 5krat zmotiš, zdaj al je narobe koda, ali pa ne poznaš številk
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ko smo že pri tem, kakšno "Kodo za zaklepanje" rabim, da na E71 počistim števce v Dnevniku?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
Če vaše kode PUK, ki je navedena na dokumentu, v katerem ste prejeli kartico SIM, ne poznate, jo lahko pridobite na več načinov:

s storitvijo Si.asistent (informacija o kodah PIN in PUK se nahaja pod menijem Nastavitve in storitve)

kaj to je joke? kolko vem dobis sms s potrditveno kodo, da ti je omogocen dostop do asistenta.

Kakšen joke? Veliko nas ima na Si.asistent vezan certifikat. Tako SMS odpade.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Hja na Izimobilu sem danes zvedel, da je treba počakat do 5 delovnih dni, da po priporočeni pošti pošljejo pozabljeno PUK številko.
Torej bo cifra nedosegljiva slab teden. Res pohvalno v današnjih časih.