Težava, pri novem Graminu nuvio 205W

GTC

Zelenc'
27. mar 2009
3
0
1
Včeraj sem dobil Garmina nuvi 205W, in sem malo pregledoval meni in se seznanjal z njim.
Kupil sem ga prek te spletne strani.
http://www.mojedom.si/default-76,8203.html
brez prednaloženih kart.

Kar naenkrat sem ga ugasnil in ga hotel ponovno prižgati, nakar se mi na zaslonu napiše:

Izbrane zahhteve ni možno nadaljevati brez podrobne kartografije. Nuvi ne podpira teh (Nekaj v tem smislu napiše)

Sem poklical na Gamin in so rekli, da so karte zakljenjene.

se je že komu zgodilo kaj podobnega ?

Lp

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ej, kupil si navigacijo BREZ prednaloženih kart, sedaj pa sprašuješ zakaj ti ne prikazuje kart???
stupid-1.gif

GTC

Zelenc'
27. mar 2009
3
0
1
problem je ker me potem ne spusti do menija, celi čas imam na zaslonu gor tisto sporočilo, sloh ne morem več pogedat meni, lahko ga samo gor in dol ugašam. Sploh ne morem prit do ID Gamina.

LP

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Priklopi nuvi z usb kablom na računalnik. Poženi mapsource in v menuju poglej id naprave.

GTC

Zelenc'
27. mar 2009
3
0
1
Pojavi se takšen napis

Od tod dalje ne moreš nikamor več, lahko garmin samo ugasneš
Prej sem imel probleme, ker mi je prodajalec prodal usb kabel, ki je bil pokvarjen in nisem imel noben povezave z računalnikom (to težavo sem rešil).

Ko pa poženem program mapsource, se mi pa napiše sledeče

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Ja brez kart naprave ne gre uporabljat kaj, ko bi lete naložo namesto, da se ubadaš z BV zadevami? Avta prez motorja tud ne gre vozit...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
V obeh primerih lepo pise, da ne najde kart, torej moras kupiti in naloziti karte.

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Kupi karte, jih naloži na računalnik (zraven se ti naloži tudi program mapsource), nato pa priklopi garmina na računalnik, karte odkleni na ID tvoje naprave ( ID najdeš v programu mapsource), nato pa karte pošlji na napravo.
To je to.
S tvojim garminom ni nič narobe ampak poskusiš voziti avto brez motorja! :)
Ps
Karte kupi pri prodajalcih opreme, ali jih "kupi" na travniku.
Pri tistih iz travnika, boš potreboval nekaj dodatnih ukan in znanja.
Veliko uspehov.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Drugič pa preveri kaj kupiš. Nuvi 205W se lahko kupi brez kart in točno to si naredil. Za uradne karte računaj Evropa cca. 99€ +Adria route 110€. Za ta denar kaj boš porabil za vse skupaj pa dobiš že zelo dobro napravo s kartami. Za več podrobnosti pa obišči:

www.garmin.si

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No, no ta je mal huda. Mogoče pa ni ravno nek računalniški frik in je takšno zadevo vidu prvič v življenju. Ko se spomnim na mojga fotra, ko je pred 2 leti kupu nuvi 250. Če ne bi bilo tistga CN gor, bi ga že prv dan fliknu v predal in nikol več povohu. Če ne bi bilo mene do danes neb vedu da obstaja AR pa AT itd.

jure1985

Pripravnik
27. jul 2008
109
0
16
bom uporabil kar obstoječo temo. Imam omenjeno navigacijo 205W in ko naložim več map gor (AR, CN, AT, ..) kasneje ne morem izbirati, katero želim uporabljati? pozna kdo kakšno rešitev?

Hvala za odgovor.

lp jure